Hirdetés
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Fujifilm X
- UHD filmek lejátszása
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qwerkus
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy tudnám megoldani hogy ne pingeljek online játékokban.
Nos, a helyzet a következő régen 10/1-es netem volt és jó volt minden 1 gép volt csak az enyém.
Mostanába 20/2-re emelték aminek örülök mert faluban ilyen is ritka, de tesóm videót néz youtubeon és a sávszélességet pedig elfeleztem a routeren keresztül mind a két gépen 10/-1 arányra és még mindig felmegy néha a pingem nem tudom hogy miért cat5e kábelt használok TP-Link routerrel.
Ha valakinek bármi ötlete vagy sejtése van azt mindenképp írja le,köszönöm. -
vitya81
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ping méréssel kapcsolatban. Folyamtosan, parancsikon segítségével szeretném mérni a ping változását (mert szopat a szolgáltatóm az esti órákban állandó jelleggel)
cmd /k ping www.google.hu
(ezzel a paranccsal csak 5 pingelés történik és a végén kiírja statisztikában a min/avg/max pinget, valamint a vesztett csomagokat. Ez így tök jó lenne, ha mondjuk tovább tartana a pingelés, mondjuk fél órát-órát legalább és ugyanígy lenne statisztika az utolsó sorban)
cmd /k ping www.google.hu -t
(ebben a formában folyamatos a mérés, de nincs statisztika)
Kérném hogy hozzáértő ember segítsen létrehozni egy olyan parancsikont, ami kiszolgálja a követelményeimet, vagy adjon tanácsot, hogy mérjem folyamatosan, úgy hogy ne kelljen a gép előtt lennem.
Köszönöm.
Viktor
-
Diabolous08
újonc
Sziasztok,
Nekem az lenne a problémám, hogy játék közben magas a pingem illetve ha bármilyen netet igénylő dolog meg van nyitva akkor lassú a gépem.
Speedtest-en durván 30-35ms eredményt kapok(több alkalommal is mértem), a le és feltöltés értékével sincs gond, játék közben viszont száz felett ugrál. A gépem sebessége pedig van, hogy egy-két darab internetes oldal megnyitása után már szinte vállalhatatlan. Régebben ezzel nem volt gond 5-10-15 lapot+skype vagy youtube vagy más online filmnézős oldalt egyszerre elbírt és soha nem volt gond - the multitasker's struggle is real -, játék közben pedig skype, ts vagy mumble mellett is 30-40 ms-em volt.
Most telepítettem újra a gépem, így semmi felesleges program nincs rajta és vírus sem hiszem, hogy lenne.
Futtattam már Adwcleanert, az AVG vírusírtó is megtette a köreit, de nem találtam semmit. A futó programok listáján sem látok olyat ami szükségtelen lenne.
A gépemet belülről is nem régen takarítottam és nincs eltörve semmi ahogy láttam, minden a helyén van. Közvetenül takarítás után gyorsult is a gép némileg, aztán durván egyik napról a másikra lassult így le és azóta ilyen.
A szolgáltatónak is telefonáltam már, most modem is lett cserélve így nem tudom, hogy a gépemmel van-e a gond és ha igen akkor van-e esetleg ötletetek mi lenne az, hogyan tudnám helyrehozni.
A gépen win7 van, ugyanaz mint korábban volt ezen a téren sem változott semmi. -
wdavid
csendes tag
nekem is hasonló gondom van..3 megás RLAN internetem van, az előbb néztem meg a pinget speed test-el, 21ms jött ki de játszani mégsem tudok, mert annyira laggolok...
cFosSpeed fent van de nem használ semmit, a szolgáltatóm szervere BPen van, szóval azért ennyire vészes pingnek nem szabadna lennie (cod4 alatt van h 600as, MW3 alatt sajna nem tudom mert eredeti és nem írja a pinget), ráadásul olyat is csinál h bizonyos időközönként teljesen megszűnik az internet (win7 alatt a kis kapcsolat jelző monitoron sárga felkiáltójel)...okozhatja ezt esetleg sérült kábel v inkább a szolgáltatóval kellene tárgyalni?
-
VaZso
senior tag
válasz
birozoli7800 #31 üzenetére
Anno az én megoldásom az volt, hogy vettem egy Wl-500g routert és feltettem rá egy Wondershaper nevű scriptet, ez megoldott mindent.
Windowson lehet próbálkozni a cFosSpeed nevű programmal. Régen nem volt túl jó tapasztalatom vele és a több gép miatt lehet, hogy nem sokat ér, de egy próbát lehet tenni vele...
-
birozoli7800
senior tag
Üdv all!
Nagyon sokat játszok FPS játékokat online főleg CS:S-t. 5 megás T-home internetem van. Ez a házban 3 fele van osztva vezetéknélküli tp-link routerrel. Az lenne a problémám ha valaki fellép a házban csak böngészni a neten, a pingem rögtön 200 fölé ugrik. Nem tudtok valami megoldást? Esetleg ha lekorlátoznám valamilyen módon a házban a másik két gépen a sávszélességet? Tippeket ötleteket várom!
-
kebeh
csendes tag
halisztok valaki megtudna nekem mondani mert van 2200 pingem mikor meg onine se jacccoke s wirelesses netem van, ikor bekapcsolom a gepet minden oke 15 mega hasit mint ala es magatol idovel hasznalhattalan lessz igy nem tok online jaccani se ha valkinek van tippje nagyon jo lenne elolre is kocce
-
Rübe
csendes tag
Üdv kedves fórumtársak, szeretnék segítséget kérni tőletek, mert már sok mindent próbáltam, de semmi sem hozott eredményt... 30-as pingem van cod4-ben, de van hogy felugrik 240-re is, mivel szűz xp, tehát a rootkit, spyware és a hasonló dolgokat ki is lehet zárni egyből... 1 megás adsl netem van ami matávon jön, van egy kis doboz, amibe a telefon kábele és a gép kábele van bedugva, nem tudom ez számít-e... Alaplapi nvidias hálókártya van az alaplapon az nvidias driverjével együtt...
Köszönöm szépen előre is a segítséget. -
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Lefutattam a speedtest,net-en található kis tesztet, és az alábbi eredményt kaptam:
Elég magas a pingem, de nem tudom miért. Comodo tűzfalat, Nod32-t, és Spyware Terminatort használok ami folyamatosan megy. A netem 8mb/512-es Invitel ADSL, nincs megosztva. Itt van két kép a futó alkalmazásokról (services.msc-ből). Ezekből lehet valamit kikapcsolni ami esetleg csökkenthetné a pinget? -
BluEyes
őstag
Meg kéne nézned a jobbik géppel mindkét kábelt, hogy mit mutatnak, természetesen semmi torrent meg egyebek közben. Ha nincs különbség, akkor driverkutatás a neten, illetve próbaképp egy másik hálókártyával is meg kéne vizsgálni a lassú masinát. Ezek után kb. be lehet lőni a gyenge pontot.
-
BluEyes
őstag
-
ksanyo
tag
up
-
ksanyo
tag
Üdv!
Probléma: routeren van két gép, net megosztva, mindegyiken ugyanaz a tűzfal+vírusirto. Az egyiken rövidebb kábel van, ott jó a ping(20-70), a másikon egy 15m ott meg marha nagy (300). Így a böngészgetés is elég vacak :S. Szerintetek a kábel hossza miatt lehet, vagy valami baja van? Vagy hálókari? -
Sßence
tag
Nekem multi közben zavaró a közel 500-as ping és ennek oka valószínűleg az hogy router mögül játszok (SMC WBR14-G2). A hálózat úgy van megoldva hogy a modemról LAN on megy a routerhez a net onnan egy wireless csatorna a tesóm gépéhez és egy LAN vissza a gépemhez. Mivel a LAN 100 mbps sebességű nem hiszem hogy ez lenne a magas ping okozója. Inkább az az idő amíg a jel átfut a routeren az eldönti hogy ezt a csomagot kinek küldje aztán elküldi. A kérdés pedig egyszerű: hogy lehet a zavaróan magas pinget lekűzdeni? Gondoltam arra hogy a modemet simán a géphez kötöm (LAN) és kész. De ilyenkor nem veszi a jelet vagy tudomisén,nem működik.
-
McCoy20
tag
válasz
Winner_hun #19 üzenetére
Köszi a segítésget, a cFosspeed segített
-
McCoy20
tag
Hali to Everybody
Valami nem stimm a netemmel. Eddig tökélletesen tudtam BF2-tőzni a neten, de most valami nem okés (eddig ilyen 80 körüli pinegm volt most meg több száz). Volt a gépen pár spyware cucc, Spyware doctorral leszedtem őket és azóta nagyon nem akar jól működni a szekér
Ezek futnak a háttérben, NOD32 (most épp nem frissít), Sygate firewll. Ezek azok amik a nettel is babrálnak. A SD -t leszedtem hogy ne kavarjon, de akkor is maradt a magas ping.
A netet kábelon kapom a helyi kábelszolgáltatótól, nem valami nagy cucc de ez van, 256/64-es, de már vagy 3 hete játszok a BF2-vel (16,32 és 64 pályákon), és eddig kb 4 alkalommal dobott le a magas ping miatt, most meg egyfolytában
Ha bármi ötletetek van azt szivesen fogadom.
THX előre is -
n0se
tag
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
mondjuk cmd -> ping bix.hu -> adatokat megnéz
-
válasz
(Kolombusz) #15 üzenetére
A vétel teljesen jó, kb. 80% körüli mindig. Most pingeltem meg a routert, 1 ms, tehát nem ez a baj.
Van olyan oldal, ahol a pinget lehet mérni? -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Viktor0610 #14 üzenetére
Két tippem van:
- hálózat leterhelt
- túl sok az akadály közted és a router között
Pingeld magát a routert, ha ott magas a ping, akkor az a gond. -
A probléma adott...
A speedtest.net mérései alapján a pingem ~1 mp...
A netünk egy UPC-féle, ''akár''10 Mbps-sebességű, chello Extreme hozzáférés, a modemhez WLAN segítségével kapcsolódunk egy SMCWBR14-G routerrel.
Miért lehet ez?
(Nem zavarna, ha nem látnám, h. más ISP-társnak 100 ms alatti válaszidei vannak...) -
szimcsi
senior tag
lehet hogy igazad van, de sokszor normális a pingem, de van hogy nagyon megugrik.
-
szimcsi
senior tag
válasz
(Kolombusz) #10 üzenetére
5 mbit/sec-es korlátlan.
-
szimcsi
senior tag
Általában mi lehet az oka a magas pingenek. Nem használok se dc-t, se torrentet, routerem van két gép használata miatt. Legtöbbször okés, de nagyon sokszor magas játék közben.
-
N!tRo
tag
Üdv, most raktam fel úgy windózt a gépre, meg egy két apróságot, 130-150es alappingem van
Mitől lehet vajon??? -
dpetiba
aktív tag
válasz
Drótszamár #4 üzenetére
Végül is, lehet hogy igazad van
-
dpetiba
aktív tag
-
dpetiba
aktív tag
Igazából nem értek vmit: All-seeing eye-t használok online játékokhoz és akkor iszonyat magas(több ezer) pingjeim vannak, ha előtte torrentezek, de már rég kiléptem az azureusból. Nézem a hálózati forgalmat, de nincs semmi és mégis iszonyat magas pingek vannak. Nem is jön be csak 10 server emiatt. Kb 8 perc múlva ugrik vissza minden a normálisra és alacsonyak a pingjeim. Vki adjon erre magyarázatot ha tud, mert nem értem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Kerékpársportok
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Politika
- Befellegzett a Call of Duty Warzone Mobile-nak
- Windows 11
- Synology NAS
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest