Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
válasz szuszinho #27751 üzenetére
Nekem viszont sikerült feltennem az iAtkost. Az volt a baj, hogy a pcirootuid a graphicsenabler és az nvidia webdriver együtt nem volt jó. utóbbit nem pipáltam be és működik.
Sajna az hang nagyon halk, de lehet, hogy azért mert átállítottam az alapértelmezett audio drivert.Most megpróbálom újratenni, hogy úgy jó e, ha nem akkor írok nekik, hogy most már csak ez a bajom...
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz general #27753 üzenetére
Lesz most glamour napok (kupon), istyleban is, nezz utana, lehet, h billentyuzetre is lesz 20%os akcio, ha van kuponod. (Bar valsz csak egyeb kiegeszitokre lesz.)
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Én is neki szeretnék kezdeni, egy OSX telepítésébe, de nem tudom, hogy melyik utat válasszam.
Az egyik fél azt mondja, hogy a Chameleon bootloader a jó, a másik pedig a Clover-t ajánlja.
Melyik a jobb szerintetek? -
Smiley
addikt
válasz Atlantisz48 #27755 üzenetére
Clover-nek az on the fly dsdt/ssdt patch resze igen hasznos tud lenni, foleg a kezdoknek.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
szuszinho
őstag
Hova érdemes tenni a kexteket? /EFI/CLOVER/kext, vagy /S/L/E? Mi a különbség?
Rengeteg felesleges kext van alapból a rendszerben. Ezeket törölhetem?
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
érdekes, nektek is van ilyen, hogy osx alatt a hátlapi usb 2.0 portok eltűnnek, csak az elülső kivezetés él, tehát ami alaplapra van dugva. viszont a hátsó gyári usb 3.0 oké. (előre is kitettem egy 3.0-ás portot alaplapról, az is oké) sőt, ami a két perifériának van direkt felülre téve, egér + bill. abból csak a bill. oké, az egér portja is eltűnik osx alatt. elég zavaró.
van erre megoldás, vagy vennem kell egy usb 2 portot, amit kivezetek hátra? -
mgaben
senior tag
válasz szuszinho #27751 üzenetére
Hang ügyben.
Ha van a rendszerbeállításokban nálad voodoohda opció akkor ott húzd fel az értékeket, amik aktívak és lehet.
Ha nincs, akkor a /System/Library/Extensions folder/VoodooHDA.kext-et másold a desktopra, jobbklikk csomag tartalmának megjelenítése. Belépsz a contentbe ész szavegszerkesztővel nyisd meg az info.plist-et.
Keresd az alábbi sorokat és szerkeszd így, ahogy látod. A lényeg, hogy egyik se legyen nulla. Mented, és kext utility-vel visszateszed az eredeti helyére. Majd restart.
Kext Utility<key>PCM</key>
<integer>90</integer>
<key>Rec</key>
<integer>70</integer>
<key>iGain</key>
<integer>70</integer>
<key>iMix</key>
<integer>70</integer>Nekem ez volt a baj, remélem neked is segít.
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik OSX verzió indulna el a gépemen, amivel aztán le tudom tölteni az El Capitan-t.
Lenovo B590
CPUHogyha kihagytam valamilyen lényeges információt, akkor szóljatok, és máris írom.
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
válasz Atlantisz48 #27762 üzenetére
Én nem ajánlom az el kapitányt egyáltalán. Sok hozzászólást olvastam, hogy sokkal lassabb mint a yosemite. És ezt eredeti apple hardware-n. De ez csak egy vélemény.
Szerintem yosemite 10.10.5Az viszont tény, hogy laptopra kicsit körülményesebb os x-et tenni, mert jóval több apró dolog van benne bt, wi-fi, touchpad, stb.
esetleg nézz körül itt is Hackli
[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz Atlantisz48 #27762 üzenetére
a legális út az, hogy veszel Snow Leopard-ot, felrakod vmware-re, utána onnan letöltöd a El Capitan-t, mivel a frissítés az már ingyenes
az már más kérdés, hogy natívan már nem biztos, hogy fog futni
[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz Atlantisz48 #27760 üzenetére
akkor főleg higgy neki
a clover modernebb, meg trendibb -
Atlantisz48
őstag
válasz mgaben #27763 üzenetére
Rendben, hiszek neked akkor marad a Yosemite. Amúgy már egy Mountain Lion-t sikerült felrakni pendrive-ra és a
Hang
Hálózat (LAN)
TouchPad (Magától felismerte) Synaptics
Bluetooth (Magától felismerte)sikerült beállítani. Wifi biztos nem lesz mert Centrino. Egyedül a videokártyát nem, mert valamilyen Stringet kellett volna módosítani, hogy felismerje az Intel HD 4000-et.
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
köszi mindkettőtöknek, igyekszem ezeket felhasználni a megoldáshoz!
-
szuszinho
őstag
Tegnapelőtt, mivel hiba nélkül működött a rendszerem, elkezdtem belakni. Tegnap be akartam kapcsolni, de az almalogó alatt a vonal megáll a háromnegyedénél, és sehova tovább.
Mit tudok ilyen esetben tenni? -
mgaben
senior tag
válasz szuszinho #27772 üzenetére
-v boot flag-el indulj és ha ezt írja ki "Missing Bluetooth Controller Transport"
Ilyen nekem is volt. Akkor ez a megoldás:Boot -s. When you see the prompt "root:", then:
Type: mount -uw /
Type: cd /System/Library/Extensions
Type: mkdir intel_back
Type: mv AppleIntelHD* AppleIntelF* intel_back/
Type: touch ../ExtensionsReboot -v
-
szuszinho
őstag
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Ma feltettem az El capitan 10.11.4-et.Elsőre felment,de a multibeats után nem akar bebutolni,csak akkor ha bent van a pendrive.Pendrive nélkül elkezdi tölteni,az alma logó alatt,majd a fele után belassul majd mire végére ott megáll.Alaplap Ga-Ha97 d3h I7 8gb ram nvidia gtx770. Az nvidia drivert felraktam,fel is ismerte.Multiból a cover legacy boot-ot raktam mert az alaplapon is legacy boot-on van.(nem szereten az uefi-t).
Vélemény? Netem van,csak a hangal van gond! -
Smiley
addikt
válasz szuszinho #27780 üzenetére
Az igazan jo nagy baromsag volt... nem is mondok ra semmit.
Elarulom mi a baja... ugyanis ott van feketen-feheren. "Waiting for DSMOS..." Nem tolti be a FakeSMC-t... Osszefoglalo telepites menete 7-9-ik pontig.kisjimy: valoszinuleg neked is ugyanez a baja.
[ Szerkesztve ]
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült,van minden,hang is! Elindult! Csak! Az a gondom,hogy eddig a vga kártyáról a hdmi ment át a hang a tv-re a yosemite-n.Azt hogy tudnám úrja megcsinálni hogy hdmi-n menjen át a hang?
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #27782 üzenetére
Pffff... kellett hozza par honap... nah majd tlac javitja, ha erre jar.
-
-
tlac
Topikgazda
válasz Wiz Khalifa #27782 üzenetére
nem is
-
mgaben
senior tag
Bán nem igazán telepítéssel kapcsolatos a kérdés, inkább már a kész rendszerrel.
Van egy android tv boxom és windows-ról meg vannak osztva mappák és hálózatból nézem a filmeket.
Na ezt meg akartam yosemite-n is csinálni, alapból nem látta a megosztott smb mappákat a tv box.
Viszont az smbup nevű programmal már igen, el is kezdi a lejátszást, de vagy egy az egyben megakad, vagy szaggat. Windows alól a full hd-s mkv-t simán viszi, egyetlen nyekkenés nélkül hálózatban.
Elvileg nem gigabites a vezeték a falban.
Esetleg ötlet valakinek? Nem szeretnék állandóan vissza bootolni windowsra ha filmet néznék...Ha nagyon off a téma akkor sorry és lehet törölni.
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
nekem is lenne egy évek óta megválaszolatlan kérdésem (na jó, igazából még sehol sem tettem fel ezt a kérdést ).
szóval win-en, ha nem csinálok semmit, x perc után kikapcsol a monitor, majd megmozgatom az egeret, és visszakapcsol a monitor. na, osx-nél szintén kikapcsol a monitor a beállított idő után, viszont itt egér mozgatásra nem reagál semmit, csak akkor kapcsol vissza, ha lenyomok egy gombot a billentyűzeten. ezt nem lehet valahogy átállítani, hogy az egér mozgatására is visszakapcsoljon a monitor? -
mgaben
senior tag
Ez az egér dolog nálam is van, de én megszoktam, hogy kattintok vele.
Viszont a másik dolog az az, hogy bizonyos dolgok nem működnek windows-al, mert az mbr-t felülírom ugye, jelen esetben a chameleonal. Pld ha jól emlékszem safe módban nem indult a win. Meg most egy frissítést is lehet e miatt nem telepít. Aztán ha az uac-ot akarom kapcsolgatni, akkor azt sem jegyzi meg restart után.
Erre nem tudtok valami megoldást?
Régebben usb-ről bootoltam, a két winchester most nem kivitelezhető. Ezeken felül bármi? Köszi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A csúcsmodelleket akarja zavarba hozni a Realme Neo7
- League of Legends
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- További aktív témák...
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest