Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Véreshurka #12247 üzenetére

    1. Sikerült a rosszabbik verziót telepítened. Az LMDE verzió csak másodhegedős, és tesztelésre van. A „normál” (jelenleg 19.3) verziót ajánlottabb Mint-ből telepíteni, arra koncentrálnak inkább a fejlesztők, inkább garantált, hogy nem lesznek bugok, meg talán a csomagverziók is újabbak lehetnek.

    2. Ehhez tudni kéne, hogy LMDE-n belül is milyen DE-vel telepítetted a Mintet. Ahányféle grafikus felület, annyiféle helyen és néven van a beállítás. Általában scaling vagy HiDPI vagy hasonló szokott lenni a neve a nem magyar nyelvű felületeken, magyar fordításban meg aztán lövésem sincs, hogy minek ferdíthették nyelvileg. Eleve nem is Mintet használok, meg kéne várni egy kollégát, aki használja, ugyanazzal a DE-vel, mint te. Pl. Cinnamon, vagy amelyik változatot telepítetted.

    3. A hibaüzenet bootoláskor nem a Mint miatt van, hanem a BIOS-ban a bootsorrend van rosszul, egy nem bootolható meghajtót akar először bootolni, majd miután entert nyomsz neki, átvált a soron következő bootolható meghajtóra, és arról már bootol a Mint, mert azon fent van a GRUB.

Új hozzászólás Aktív témák