Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz bambano #12255 üzenetére
Bocs a lámaságért, de ehhez mit futtassak? A netet vezeték nélküli routerről kapom. IPv4 és IPv6 is aktív. MTU 1500, MSS 256 jelenleg. Ahogy olvasom, vagy a sysctl.conf-ban vagy az iptables-ben kell belebarmolni. Valami könnyebb metódus, amivel az oldalt tudnám tesztelni?
Azt sem értem, ha ezek a default értékek nem jók, akkor miért csak az imgur nem megy? A többi oldallal nincs ilyen problémám.
-
addikt
unixstickers.com
Most $1 a pro pack + free shipping[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Rimuru #12262 üzenetére
Nekem a GoLang meg a JS se tul relevans + kifejezetten nem vagyok a matricazos tipus; sot amirol csak lehet, mindig leszedem. Az otthoni PC-re nem sok ertelme lenne, a ceges laptopot meg nincs kepem osszeragasztani szoval lehet, hogy a telefon hatlapjara kerul majd valami.
-
-
Frawly
veterán
Én semmit nem matricázok össze. Még azt az Intel Spectre Inside matricát is leszedem, amivel a gép jön. Nem esztétikailag van vele bajom, mert elférne a matrica, de ahogy öregszik a gép, és válik le a matrica, az alatta lévő terület el fog ütni ahhoz képest, ahol nem fedte matrica. Így az egyenletes kopás miatt szedegetem le, és ugyanezen okból nem ragaszgatok rá saját matricákat sem.
-
-
bambano
titán
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Frawly
veterán
Áá, nem csak amcsi sajátosság. Angolok is ketchuppal eszik a szalonnát. A majonézt is rakjuk húsokra, abban is van cukor. Vadasokhoz barna mártásban is van. Van, aki a húslevesbe is tesz egy kockacukrot. Van egy szint, ameddig nem édes lesz, hanem ízfokozóként működik. Nyilván nem annyit tesznek rá, vagy bele, hogy édesség legyen belőle. Amikor eszed, nem fogod édesnek érezni.
Úgy látom a két vén fószer kifejezetten jól tud főzni. Szerintem a cukor csak azért ment a tetejére, hogy jobban megbarnuljon, vagy benttartsa az ízeket. Esetleg kicsit karamelizálódjon. A húsadaggal is egyetértek, ez a burger, 15 centis, 3 ujj vastag, nem olyan nyamvad szarok, amit éttermekben adnak, hogy ki van kloffolva papírvékonyra, meg van neki svábosan mutatva. Ez, amit összeütöttek, zaba a köbön.
Simán verném is befelé, de nem csak az egyiket, hanem mindkettőt, jenki tyúkok meg koppanának rendesen, hogy nem maradt nekik semmi. Opcionálisan benyomható rá egy jó kis cowboy kávé
-
Apollyon
Korrektor
A cukrozott hús egy kiszabott elmebaj. Legalább annyira, mint a csokiöntetes bacon.
Még amikor tizenéves voltam, akkor még megettem a hawaii-i pizzát, ugye sonkás pizza ananásszal a tetején, de ma már nem tetszene. Bár még ez is jobban, mint az áfonyaszószos húsizék, na az már tényleg egy gasztro terror.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Frawly
veterán
válasz Rimuru #12288 üzenetére
Így van, a hagyma is édesíti a húsételeket, még akkor is, ha nincs karamellizálva, meg pl. a zöldségeknek is van egyfajta édesítő hatása. De van sonkából is mézes pácolás. Ananászos pizza is teljesen okés, néha jó változatosságnak.
Meg angoloknál szintén dívik az áfonyaszósz, ez eszembe sem jutott. Bár az inkább savanykás, mint édes. De pl. öreganyám nem angol, és ők az Alföldön szintén meggyszószt esznek a húsokhoz savanyúság helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz bambano #12290 üzenetére
Ja, a Tesco Value pizzánál. A rendesnél fel van pakolva rá egy tonna hús, gomba, vagy kolbász, de olyan rendesen, hogy mikor megemelsz egy szeletet, konyul lefelé az egész.
Nekem angoloknál az furcsa, hogy fűszertelenül esznek mindent. Vagyis van benne fűszer, de olyan keveset tesztnek bele, hogy alig van íze. Így jól meg kell sózni, borsozni, az a minimum, erre meg szörnyülködnek, hogy hova fűszerezem el. Nem értik meg, hogy a kajába kell íz is. Azt hiszik, hogy ez valami kulturális eltérés, de mutattam már egy-két angolkának ilyen fentihez hasonló jenki videókat, ahol tisztességesen, magyar módihoz hasonlóan fűszerezik a dolgokat. Arra hümmögtek, hogy hát izé, de akkor se, az túl sok fűszer.
Egyébként ebbe a fenti jenki videóba szintén a sózás az egyetlen, amibe bele tudnék kötni. Előtte nem sózza, csak fűszerezi, ez világos, mert nem akarja, hogy sütéskor cipőtalppá keményedjen a hús. De utána sem látszik, hogy megsózná. Se a paprikát, se a gombát, se a húst.
-
bambano
titán
válasz Frawly #12291 üzenetére
majd mondjad egy nápolyinak, hogy a pizzájuk teszkó pizza, annak minden negatív felhangjával, és csodálkozz, hogy heves lesz a reakciója
egyébként nem kell túlsózni a kajákat. csak szólok, hogy a fenti videóban nem süti a húst.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Frawly
veterán
válasz bambano #12292 üzenetére
Nem sózom túl, annyit teszek rá, hogy legyen íze az egésznek. Lehet a videón tettek rá, csak azt a részt nem mutatták, mivel az már elfogyasztás előtt történt, ami nem része a receptnek. Borsot azt rendesen tett rá.
Én mindent sütésnek tekintek, ami nem főzés. A lényeg, hogy nem ajánlják megsózni, mivel keményszik tőle a hús az elkészítés alatt.
A nápolyiak nem érdeknek túlzottam, ők ehetik felőlem a natúr üres pizzájukat, nem sajnálom tőlük.
-
-
-
BoB
veterán
LOL
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Frawly
veterán
válasz sh4d0w #12294 üzenetére
Lestek el kajákat, indiaiaktól, kínaiaktól, afrikaiaktól. Esznek amerikai dolgokat is. Inkább ez nyugati kajakultúra, hogy a nyersebb, natúrabb ételeket eszik, nem sütik-főzik-fűszerezik agyon. De szerintem túlzásba esnek vele, a másik végletbe. Nem is igénytelenségnek mondanám, inkább jellemző rájuk egy bizonyos fokú egyszerűség, puritánság. Meg ezt szokták meg.
-
Frawly
veterán
válasz Rimuru #12299 üzenetére
Az attól függ, mit tekintünk eredeti pizzának. Ha valóban a nápolyi-félét, akkor abban az időszakban már volt paradicsom rá. Ha egy korábbi formáját, akkor valóban nem.
Egyébként meg szerintem minden népnek megvan a pizza-, melegszendvicsfélesége, nem olasz találmány, csak az olaszoké terjedt el a világban, de ma már nem sok köze van ahhoz, annyi maradt meg jellemzően, hogy kelesztett, nyújtott, kör alakú vékonytésztán készül. De ma már készítik mindenhogyan, szögletesre, bagettre, kenyérszeletre, ki meddig merészkedik. Ugyanez a feltétre, ott is kb. csak a sajt és a paradicsom állandó, a többi összetevő szabadon választott. Nyilván, ha egy olaszt kérdezel, szerinte ezeknek már semmi köze nincs az eredeti pizzához. Ahogy a kínaiak is erősen meglepődnek, mikor először térnek be nyugati kínai étterembe „kínai” kaját enni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5300 2 in 1 /I5-8365U/16GB/256GB SSD/13.3"FHD touch garanciás laptop eladó
- Lenovo YOGA 720-13IKB (irányár)
- HP ProBook X360 440 G1 i5-8250U/16GB /256 GB SSD/14"FULLHD touch 2/1 laptop garanciás
- Thermaltake view 31 Tg edition
- HP E24q G5 monitor QHD (2560 x 1440) új állapotban, 18 hónap garanciával, nagyon kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen