Új hozzászólás Aktív témák

  • Traxx

    őstag

    Nos...ezeket a sorokat már ubuntu alól írom, igaz live CD :C Vélemény: ez tetszik :K És ahhoz képest, hogy CD-ről fut, meglepően gyors, és akadásmentes. A tv-tunert nem néztem, ezen kívül pöccre indult, a rendszer felállása ha szigorú vagyok, se volt 5 perc. Az NTFS partícióimat minden bűvészkedés nélkül megtalálta, a net szintén azonnal, minden beállítás nélkül indult. A java letöltésére szükségem volt, ezt magától felajánlotta, és simán felrakta. A monitorommal se volt gubanc, leszámítva, hogy az 1920*1440-es (tehát a legmagasabb) felbontást sikerült meglelnie, de ezt könnyedén korrigáltam a már megszokott 1600*1200-ra. A kép világosabb, mint win alatt, de ott is az nv driverben bűvészkedve lőttem be a fényerőt.
    A pidgin az, ami nem tetszik, de gondolom arra van még egyéb alternatíva is (amsn, stb.), valamint a betűtípusok eltérőek attól, amit megszokhattam. Valamint, ha kukacoskodni akarok: ahogy írom a hsz-t, a kép feltöltés Browse gombja nem látszik teljesen, az e betű már lemaradt :) Továbbá, félig magyar, félig angol, de ahogy olvastam, ez a komplett nyelvi csomag letöltésével javítható.
    Filmet kipróbáltam, a wmv-hez a totem alapból felajánlotta a codec letöltését, és utána szintén csont nélkül ment. 1-2 powerpointtal szenvedek, de ez az openoffice baja (van olyan, amit a 2000-es MS powerpoint se enged lejátszani :U , az OO is kifekszik tőle).
    Játékot nem próbáltam, ahhoz nincs most kedvem.

    Szóval, lehet majd megy fel teljes értékű rendszerként. Aki meg eddig félt tőle, az ne tegye...ahogy most tapasztalom, ez már nem az a linux, amit kockák írtak kockáknak, hanem egy barátságos rendszer :C

    Ja és még egy pici fekete pötty: az ékezeteket nem szereti a fáljnevekben a linux? mert minden ékezetes betű helyett következetesen egy _ van...bár megismerem, hogy mi micsoda :)

    [ Szerkesztve ]

    "Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

Új hozzászólás Aktív témák