Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Tarill #57251 üzenetére

    Tapasztalatom szerint a kisebb bitrátás YouTube 720p-s videókat viszi, a nagyobb bitrátás 720p-t, és afölött meg reménytelen. Csak csíkozni fog a képernyő. A kompozitor ezen valamennyit tompíthat (Xfce-nek, MATE-nek van saját kompozitora, a többihez a Compton-t ajánlom), de nem tünteni el, mert tearing ellen vsync kell, vsynchez meg direct renderinget használó rendes 3D-s driver kell, ami meg nincs ezekhez a GPU-khoz. Értem, hogy ezek rossz hírek neked, pont azért hívom fel a figyelmet, hogy nem érdemes vele szívni, tapasztalatból tudom.

    Az még jobb, ha nem laptop, hanem csak ITX lap, akkor vegyél bele egy normális ITX-es lapot valami olcsóbb, régebbi generációs i5-ös procival, azzal nem fog akadni semmi (jó, a 4K az lehet, de pl. 1080p-ből még a legdurvább bitrátás, 60 fps-ses anyag sem fog akadni), lesz mindenhez driver, nem fog válogatni RAM terén sem.

    A Mint Mate, Mint Xfce, Lubuntu, stb. nem butított, mert teljes értékű disztró, csak a grafikus felület egyszerűbb rajta, nem annyira csilivili, így pedig a RAM igénye lényegesen kisebb, kicsit a CPU-igénye is.

Új hozzászólás Aktív témák