Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz CPT.Pirk #15158 üzenetére

    Igen a Mint alatt legalább megy a Wifi, csak néha gondol egyet, és elkezd bontogatni, máskor meg órákig megy gond nélkül.

    Nem alapból akarok vírus keresést, hanem egy eszközt, amivel ezt megoldhatom, ha más gépet akarok rendbetenni kívülről beavatkozva (azért ezt egy windows rendszeren késztült Hireens Boot CD-vel simán megoldom).

    Az XLS-el semmi gond nincs, mert W7 alatt simán beolvasok minden fájlt, de a Linux alatt hálózati tárolóból se doc, se xls, se semmit nem jön be. Na persze ha átmásolom, és úgy indítom a dokumentumok mappából, akkor már gond nélkül beolvassa a LibreOffice. De ugyanez igaz, ha egy filmet akarok lejátszani a hálózat egy másik pontján lévő tárolóról. Az előre telepített lejátszók persze alapból semmit nem játszanak le, ezért a VLC-t használom, de az is legfeljebb az USB-re dugott külső HDD-ről, vagy a saját lemezről, de hálózatról semmit. Itt jegyzem meg, hogy mindegy hogy Wifi vagy vezetékes a csatlakozás módja a hálózathoz.
    De legalább kapnék valami hiba üzenetet, hogy ezért meg azért nem lehetséges, valami, de neeeeem egyszeráűen csak megáll mint a szög, és semmire nem reagál, de még kilőni se tudom a rendszer figyelőben, mert megtalálom ugyan a soffice.bin állományt, ami beragad, de ha rákattintok, hogy folyamat kilövése, átvált az állapota megszakíthatatlan állapotra alszik-ról.

    Ezek szerint a Linuxmint se jó? Eddig egyik distro se vált be, mert mindegyiknek van valami gyíkja. Azt, hogy a hardver a rossz, már most felejtsük el, mert a W7 rendszer alatt a világon semmi baja nincs.

    Ennek a gépnek a BIOS-ában egy hang nincs semmilyen floppy-ról, mivel multibay-t használ, abban meg most egy DVD ROM van, és annak a helyére lehetne Floppy-s Multybay-t csatlakoztatni.

Új hozzászólás Aktív témák