Új hozzászólás Aktív témák

  • rokefeller

    senior tag

    válasz Vladi #15140 üzenetére

    Abban a kollégának nagyon igaza van, hogy sok felhasználó álomba van ringatva, mert azt hiszik hogy a linux golyóálló, meg sok helyen lehetett régen olvasni olyat, hogy "tervezéséből fakadóan ellenállóbb". Ja, a root-ként futó X-szel (ami már nincs ha jól emlékszem) tényleg biztonságosra volt tervezve :-)
    Viszont az Open Source már magában egy garancia, mert elvileg minden kód látható bárki által, nehéz kártékony kódot így elrejteni. Más kérdés, hogy ki fogja kiszúrni, de van rá lehetőség. A másik meg tényleg a repo. Ha oda csak az kerül be, amiben nincs féreg, akkor már elég jó vagy.
    A keress egy vírust, fordítsd le, és indítsd el... erről a Skype jut eszembe, 64 biten. Felmegy, direkt rakod fel, de még így is annyira béna, hogy nem rakja fel a 32 bites függőségeket, és nem indul el. A skype még vírusnak is gyenge :) SELinuxot meg külön szeretem, egyszer kérdeztem a hazai RedHat-eseket, hogy hát az összes IBM-es telepítési leírás úgy kezdődik, hogy kapcsold ki a SELinux-ot, mondom nem lehetne ezeken dolgozni, erre mondták, hogy tudnak írni policy-t, persze nem ingyen:-). Otthon egy targeted-el viszont simán el lehet lenni.

    A télapó nem a régi már...

Új hozzászólás Aktív témák