- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- YouTube
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Most az 500-as van. Csak tetszik ez az új táv. Ha működne vele, elgondolkodtam volna a vásárláson.
-
csab2
veterán
válasz fecosrac #60516 üzenetére
Szerintem minél nagyobbat vegyél.
Ajánlom figyelmedbe ennek a cikknek az áttanulmányozását. Hasznos!Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
aram01
nagyúr
Ki kéne próbálnod valami áruházban ahol van mindkét modellből
(#60602) csab2 : és még én vagyok a hüle: 203 cm (80 col) 540 cm 410 cm 320 cm, kiváncsi lennék UHD-nál ez mennyire csökken
[ Szerkesztve ]
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
csab2
veterán
válasz Killerlaca #60518 üzenetére
Természetesen van ilyen könyök koax csatlakozók. Sima is (ami analóg TV-antennához, illetve kábel TV-hez van), és speciális (műholdas antennához való) is.
Keress rá a neten: "koax csatlakozó". 100-200 forint egy db.
Nálam is ilyen probléma volt.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
2015-ös TV-hez milyen Magic Remote ajánlott?
A honlapon az 500-ast látom, de annál azt írják, hogy az 2014-es modellekhez van.
Szerintetek megér ez a Magic Remote 10000 forintot?Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
válasz fecosrac #60528 üzenetére
Én most vettem 50-es TV-t (LF652V), egy 40-eset váltottam le. FullHD, 3D, Smart, anyám kínja és kijött 200 ezerből (199 990 Ft volt).
Nagyon hamarosan írok róla egy rövid véleményt az első napok tapasztalatai alapján, de előre ennyit mondok: vedd meg.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
-
pyth
tag
válasz fecosrac #60590 üzenetére
Nekem van egy Trust Thinity billenytyűzetem integrált touchpad-al. Igaz nem wifi, de tökéletesen működik az LB730-al, a Mede8er 600X3D-al, a Dune HD101-el. Persze nem a TV-n netezek, de ha kell a szövegbevitelre akkor jól szolgál - és szerintem még pofás is a kis állványával- Használtan vettem 7e pénzért. Az új 10-13e koröl van [link]
Illetve csak volt annyi, már nem lehet kapni...[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
Ha pendrive-ról firmware-t frissítek, ugye nem töröl mindent a TV? Tehát nem kell újrahangolni a csatornákat?
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
A tévé szerint nincs új frissítés. Az LG.com szerint viszont van. Ilyenkor mi van?
-
csab2
veterán
Letöltöm a frissítést, az epk kiterjesztésű fájlt rámásolom egy pendrive LG_DTV mappájába, rádugom a TV-re és nem történik semmi.
Mi lehet a gond?Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
törölt tag
válasz Gebriel #60585 üzenetére
Alapnak pár érték, amíg nincs több idő foglalkozni a tévével: Háttérfény 50, Kontraszt 85, Fényerő 50, Élesség 10-10, Szín 50.
Van itt is segítség fent a Téma összefoglalóban, és még két link is, értékekkel, bár az egyikben 72-es háttérfény van, szerintem az túl sok, bár függ attól is, hogy milyen környezetben használjuk a tévét. Hátha ezekből össze tudod hozni valami kellemesre a képet. Minden bemenethez külön beállítás tartozik. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Ezzel a tv vel van tapasztalat/vélemény? LG 42UB820V
Az UHD felbontás miatt elég csábítónak tűnik. Megérné egy ilyen az árát?
A választ előre is köszönöm!
Üdv: Moonwolf
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
-
csab2
veterán
válasz Diamond500 #60624 üzenetére
Semmi.
-
fecosrac
tag
válasz Moonwolf #60625 üzenetére
Én is néztem ezt korábban, de letettem róla. 1 db HDMI csatija van, ez volt az egyik fő problémám, hisz két konzolt + a digis dobozt is rá kell kötnöm és nem fogom dugosgatni a kábeleket. A másik hogy nincs rajta webos ha jól tudom.
Végül az UB850V mellett döntöttem, ami pluszban még 3D-s is. Véleményt mondjuk még nem tudok mondani mert holnapra várom, de nagyon remélem hogy jól döntöttem.
-
fecosrac
tag
válasz Stevenstyle #60592 üzenetére
facebook, youtube, skype és hasonlók miatt gondoltam hogy hasznos lehet a wifi billentyűzet.
Ezeket ti nem használjátok, vagy egyesével kattintgattok a betűkre a távirányítóval? -
csab2
veterán
Az lg.com oldalról töltöttem le. Beregisztráltam a TV-t és a letölthető szoftvereknél van fent.
Természetesen ki van csomagolva, az OSX eleve így mutatja. Egy .epk kiterjesztésű fájl, amit belemásoltam a pendrive-on létrehozott LG_DTV mappába. Rádugom a TV-re a penyót, fel is ismeri, megjelenik az Allshare, de nem frissít. Ki-be kapcsolás után sem.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
-
Tibusz00
tag
Én is feltettem egy LB671-re az új OS-t.
Valamivel gyorsabb lett, és tetszik a gyors menü is.
De egy hiányossága van számomra. Az előző verzióval többé-kevésbé lehetett irányítani az MR-rel a Motorola beltérit. Most nem lehet. -
asturel
őstag
50LF652V -t néztem ki, ennél a felső(bb) kategóriás modellek a MCI, "hangrendszerek", képjavítókon kívül tudnak valamivel lényegesen többet?
-
Laca0
addikt
válasz fecosrac #60526 üzenetére
Én 42-ről váltottam 47-re. Látványos volt a váltás!!!
Ezzel a mérettel elégedett vagyok, nem igénylem a nagyobbat. 3-3,5m-ről nézem.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
csab2
veterán
LG 50LF652V első heti tapasztalatok
Engedjétek meg, hogy megosszam tapasztalataimat az új tévémmel (LG 50LF652V) kapcsolatosan, hátha valaki hasznát veszi. Akaratlanul is az előző tévémhez (Samsung UE40ES6560) fogom hasonlítani néhány dologban, ezért előre is elnézést kérek!
A vásárláskor 4 fő szempontot vettem figyelembe: minél nagyobb legyen, 200 000 forintnál ne legyen több, legyen benne S2 tuner és CI slot és lehetőleg újabb modell legyen (gyorsabb proci, jobban működő Youtube). A 3D és a Smart nem volt fontos, de ebben a méretben nem is nagyon lehet már ezt a két tulajdonságot mellőzni. A képminőség azért nem volt szempont, mert szerintem az nagyon szubjektív és úgyis be lehet állítani, illetve megszokás kérdése is.
Végül az 50LF652V-re esett a választás, mert megfelelt minden szempontnak, ráadásul a 6-os szériából való és igen jó áron tudtam megvenni (199 990 Ft).
Néhány tapasztalat az első 1 hét után:
1. Egy meglévő és a falon lévő fali konzolra raktuk fel a TV-t. Egyből jött az első keserű pirula: az antenna csatlakozók merőlegesen állnak ki a tévé hátuljából, tehát a felrakás előtt be kellett szerezni egy ilyen könyök csatlakozót. Az előző tévémen ez nem így volt, ezért váratlanul ért. A gyártó honlapján nincs fent a tévé hátulját ábrázoló fotó.
2. Mekkora baromság már, hogy a műholdas csatornák behangolása alatt nem lehet a tévében a modul?! Ezt meg fogom írni az LG-nek. Mivel a falon nem férek hozzá a modulhoz, mindig le kell venni a tévét a falról. Grrr!
3. "Természetesen" az LG-nél is megvan az a probléma, hogy ha Magyarország van beállítva hangoláskor, akkor nem jók az ékezetes karakterek. Ha hangolás után állítom át az országot, akkor minden csatornát töröl. Grrr! A Samu nem törölte a csatornákat. Szóval ez is meglepetésként ért.
4. Ami kicsit rosszul érintett az a tévé "gyorsasága", illetve inkább lassúsága. Ha a WebOS 2.0 gyorsabb, mint az 1.0, akkor milyen lehetett az 1.0? Pl. a tévé bekapcsolása után a Live Menu az első 1-2 alkalommal iszonyatosan lassú! Utána már jó. Azért egy 2015-ös modelltől nem ezt vártam volna...
5. Ami tetszik, hogy nincs felhősödés. A Samun nagyon erősen megfigyelhető volt ez a jelenség. Biztosan azért nincs, mert ez a tévé Direct Led-es, nem pedig Edge.
6. Tetszik, hogy hangosnak/hangosabbnak tűnik a tévé.
7. A WebOS-től egyáltalán nem vagyok elájulva. A kinézete elég gyerekes, de ezt meg lehet szokni, szóval ez nem negatívum.
8. A képminőséggel meg vagyok elégedve, habár mint ahogyan korábban írtam ez szerintem szubjektív és megszokás kérdése is.
9. A 3D-ben tetszik, hogy nem kell a szemüvegbe elem.
10. A Magic Remote megvásárlásán nagyon gondolkodom. Mondjuk szerintem lazán adhatná a tévével az LG, de hát ez van, ezt kell szeretni.
11. A távirányító jooban tetszik, mint a Samué volt: sötétben jobban kitapinthatóak a gombok.
Összességében nem bántam meg a vételt, mert 10 collal nagyobb tévém van, de nem felhőtlen az örömöm.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest