- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szunyi777
őstag
válasz cidalain #57550 üzenetére
Ok, igazad van. Nem jól tettem fel a kérdést.
A tükrözés működik.
Telefonról szeretnék megosztani a TV-re wifin, vagy Miracaston kereszttül tartalmat.. Videókat, képet, stb...
Az emlitett app tudja, csak nem igazán tettszik... Valami ilyesmi kellene.Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
Stevenstyle
senior tag
válasz Gtaati #57547 üzenetére
Hali!
Egy kicsit (na jó, nem kicsit) pontatlanul fogalmaztam, hisz ezek a sztenderdek az érkező UHD Blu-Ray sztenderdek, de talán lehetünk annyira megengedőek, hogy akár hívhatjuk UHD sztenderdeknek is mivel az UHD Blu-Ray valószínűsíthetően ugyanúgy etalonnak tekinthető lesz mint jelenleg a HD érában a Blu-Ray.
Igen a közelmúltban elfogadottakra gondoltam, ha jól tévedek a következőkről van szó:
- 4K 60Hz (HFR) támogatása
- REC.2020 szabvány vagyis az eddiginél jóval kiterjedtebb színskála
- 10bites színmélység (a REC.2020 színskálával érkező tartalmak esetén nem is árt a színsávozódás elkerülése végett)
- HDR támogatás (ST2084 és 2086 kötelezően, a másik kettő Dolbi Vision és Philips pedig opcionálisan vagyis a gyártók és a tartalom szolgáltatók dönthetik el majd a támogatását)
- HEVC (h.265) kódolás
Nem hinném, hogy külön lesz a Tv-ken mondjuk UHD-Blu-Ray ready minősítésű matrica de a lényeg attól még ugyanaz igen. Amennyiben valakinek a Tv-je nem támogatja a felsorolt szabványokat úgy nem ugyanaz lesz a végeredmény amit látni fogsz.Értelem szerű, hogy mondjuk egy 2013-as 2014-es Tv ami csak a 4K felbontást és a 60Hz-t tudja ezek közül sok esetben, az pl. nem lesz képes natív HDR-re. A filmet ettől függetlenül még meg tudod nézni a megfelelő lejátszóval, de a végeredményen nem fog segíteni a lejátszó ha a Tv-d nem tudja a HDR-t.
-
lacaaa83
újonc
sziasztok.Van 1 LG 32lf2510 tipusu lcd tv-m,és az a gondja ha 22-23c fok fölé megy a szobahömérséklet,fél óra-1óra után kikapcspl 5 percre magátol,majd vissza is kapcsol.ha hideg van a szobába nem jelentkezik a probléma. rendeltem 1 ujj tápot ki is cseréltem de ugyanaz a gond.a tv 5 éves. valakineklenne valami ötelete léccives ?? köszönöm szépen ja és még annyi amiota fennáll ez a gond a jobb also sarkában a képernyönek pici halvany feketés folt láthato,de szinte észrevehetetlen,csak full fehér háttérnél látszuik 1 picit
[ Szerkesztve ]
-
neato3loco
senior tag
Helló Helló!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy LG 32LB65 led tv a tulajdonomban, amire meg szeretném osztani a laptopom kijelzőjét (nem tudom, hogy fogalmazzam). A lényeg, hogy HDMi kábel nélkül ez megoldható?
Válaszaitokat türelemmel várom!
Üdv.: E.
~ Asszed mivan közbe' te vagy a sztááá'? ~ Pepsi Béla
-
Szeszkazán
senior tag
válasz neato3loco #57554 üzenetére
Szerintem nem.
-
amtibacsi
aktív tag
válasz neato3loco #57554 üzenetére
Csak bizonyos videókártya és alaplap tudja ezt, elég ritka. Itt találsz róla leírást. VIdi
-
Gtaati
őstag
válasz Stevenstyle #57552 üzenetére
Helló!
Értem és köszönöm a válaszodat! Ha jól emlékszem fejből akkor az UB850-en van 10 bites hdmi bemenet illetve támogatja, tudja a HEVC-t csak kérdés ez mire lesz elég a jövőben...
-
krisztofer27
újonc
válasz sz.z.csicsi #28666 üzenetére
Hello
Én azután szeretnék érdeklődni hogy úgysem lehet hogy ha mondjuk 2 hdmi csatlakozón van a 2 adás??
Mert ilyen ip-tvnk van itthon és azt egyik hdmi-s csatlakozásra rákötném a másikra meg a konzolomat úgysem lehet a 2 őt egyszerre hogy én játszom anyu meg tv-zik?? -
Stevenstyle
senior tag
válasz krisztofer27 #57559 üzenetére
Két HDMI-n jövő jelet, hogy szeretnél megjeleníteni a Tv-n egyszerre úgy, hogy ráadásul még vertikálisan vagy horizontálisan felezze is a képernyőt?
Egyébként sincs feltétlenül túl sok köze a dualplay-nak a bemenethez, csupán az a lényeg, ahogy fent is írtam a kép felezve legyen a leírt módon. Játékok esetében ugye ez pont jó, mivel a split screen pont erről szól. Ekkor kapcsolsz rá egy 3D-t és tulajdonképpen ugyanaz történik mint Half-OU vagy Half-SBS anyag esetében, csak ugye a szemüvegek ez esetben ugyanolyan polarizált lencsével vannak szerelve. Így az egyik lencsével szerelt szemüveget viselő az egyik "szemnek szánt" képet látja, míg a másik a másikat.
-
farkas-j
őstag
válasz szunyi777 #57551 üzenetére
Akkor te valószínűleg a DLNA megosztásra gondolsz. Én két appot tudok jó szívvel ajánlani. Mindkettőt használom (használtam).
Az egyik a BubbleUPNP ami teljesen testre szabható, emiatt némi hozzáértést igényel ha testre akarod szabni, bár alapbeállításokkal is jól működik. (Ez a kedvencem.)
A másik a Skifta, ami puritán kezelőfelületű, így "bolondbiztos". Mindkettő remekül működik. Innen letöltheted mindkettőt.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
törölt tag
válasz Gtaati #57547 üzenetére
Szerintem ne aggódj, még előbb legyen sima 4K-s tartalom elegendő, aztán majd jöhet az új szabvány szerinti is. De ezek inkább ilyen marketing dolgok a gyártóktól, mint ahogy a 8k, és 16k-s dolgok.
lacaaa83 Nem tudjuk mi lehet a hiba, mert mert nem nagyon értünk hozzá. Tv szerelő se sűrűn fordul meg itt. Hamarabb kapsz választ, ha itt teszed fel a kérdésedet: TV-k hibái
szunyi777 Ezzel is működik: MediaHouse
-
Stevenstyle
senior tag
válasz #94529552 #57563 üzenetére
Pont azért volt fontos mérföldkő idén a sztenderdek lefektetése, hogy legyen megfelelő mennyiségű tartalom, szabványos keretek mentén. Ez volt az első komoly lépés a 4k-s tartalmak gyors, robbanásszerű terjedéséhez. A nagyobb baj az, hogy ezt már meg kellett volna lépni az első Tv-k megjelenése előtt minimum egy évvel.
-
törölt tag
válasz Stevenstyle #57564 üzenetére
4k-s tartalmak gyors, robbanásszerű terjedése? Hol lesz ez, és milyen eszközökkel? Ez kicsit futurisztikus a mostani trendeket nézve. Ahhoz a műsorszolgáltatóknak szinkronban kellene lenniük tv gyártókkal. Most fogadtak el egy szabványt, az még sokáig nem fog elterjedni, mert a hozzá kapcsolódó eszközök is hiányoznak, és még további szabványok, stb. Jelenleg még a HD sugárzás sem az igazi, mindenféle korlátozó tényező van benne, és hol van még itt az igazi 2k, 4k ehhez? A jelenlegi sugárzás sávszélességéről, vagy a fejlesztésekhez kellő anyagiakról még nem is beszélve. -
vigyori78
őstag
válasz Stevenstyle #57564 üzenetére
Terjedhetnének már gyorsabban is a 4K tartalmak ha már ennyire nyomatják az uhd tévéket.
Következő tévém biztos uhd lesz remélem addigra bővül a lista.
Lejátszók vannak már dögivel csak film nem sok van NÁLUNK de még kint sem LINK mondjuk ez a csomagolás tetszik és az ára sem vészes : Real 4K "Impressions UHD Stick"[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz vigyori78 #57566 üzenetére
Még csak olyan lejátszók vannak amik felkonvertálják, év végén jelennek meg a "valódi 4K-s" lejátszók.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
yvsmad
őstag
válasz vigyori78 #57566 üzenetére
Ez a 4K Blu-Ray lemez egy átverés. A "Mastered in 4K" még nem 4K tartalom, csak 4K-ban felvett és vágott anyag. A végeredmény BD lemez "csak" Full HD-s. Amíg nem jön ki az új 4K BD szabvány, addig nem is lesz az.
A 4K anyag a mellékelt pendrive-on van és megfelelő számítógéppel játszható le.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
iOS eszközt és egy LG 42LB650V-t szeretnék párosítani, de egyik iOS app sem látja a TV-t.
Aki iOS-en használja, melyik appal működik neki? -
GumpNews
csendes tag
Sziasztok!
Az LG 42LB670-es TV-hez letöltöttem ma háromszor is a 04.45.04 verzió frissítését, de nekem hibás mind a három ZIP fájl.
Nektek is hibás a fájl? Ha nem, akkor valaki lenne olyan rendes és megosztaná velem (box, dropbox, mega, OneDrive)?MÁSIK KÉRDÉS:
Jelenleg a 04.62.43 verzió van fenn a tévémen, olvastam downgrade lehetőségről, meg is próbáltam, mindent beállítottam a leírásnak megfelelően a TV hálózati beállításnál a DNS címet is beállítottam a számítógépem IP címére, úgy is látom a command ablakban, hogy kommunikálnak egymással, hiszen jönnek keresések, valami.lge.com címekről. Ennek ellenére hiába futtatom le a TV-n a frissítés keresését, nem talál.Az alábbi könyvtárban található fájlt másoltam a htdocs mappába:
LgDTVUpDater\žáú«Ô«ó¬Ę\online\LB730\04_35_30_TW\Valakinek sikerült már downgrade-elni az LB szériát, esetleg konkrétan az LB670 típust?
Ebben tudna valaki segíteni?A segítségeteket előre is köszönöm!
https://www.facebook.com/volgyesimatephoto - http://mate.volgyesi.info
-
Miksa64
tag
-
Miksa64
tag
válasz GumpNews #57570 üzenetére
LG 42LB670-es TV-hez: 04.45.04 verzió
ASUS TUF-AX6000, RT-AC86U; Xiaomi 12T Pro; DS118.
-
aktív tag
Megvan az LG LF632V, remek. Igaz, nincsen összehasonlítási alapom, de tetszik. Egyedül a sok lehetőségben nehezen igazodok el.
És melyik a legjobb távirányító alkalmazás ehhez a TV-hez? Samsung S5 minim van. -
Elims
veterán
Sziasztok!
Egy baràtomnak van egy lg 42LB650V tv-je és ajànlottam neki a ps3 media server-t. Nàlam samsung tv-n hibàtlanul megy minden,felirat,stb.,minden.
De sajnos nem talàlja meg a tv menüjében a szàmítògépet.A szàmítògépen a ps3 media server-ben megvan a zöld pipa és jelzi is a lg tv-t,így biztos vagyok benne,hogy a tv-vel van a gond -ha van gond..-.
Ha megvan ez a kapcsolat hol kellene keresnie?
Nàlam samsung-nàl a hdmi1 - hdmi2 - külső - ps3 media server -usb szokott lenni,itt csak rànyomok a ps3-ra,videòk,kivàlasztom a winchester-en a filmet és kész.
Az még talàn befolyàsolhat vmit,hogy az ő tv-je wifi-n csatlakozik a router-hez nàlam kàbeles a kapcsolat. -
szunyi777
őstag
válasz farkas-j #57561 üzenetére
Az BubbleUPNP valóban szuper! Kezeli a OneDrive, teló képek, videók, stb!
A facebook hiányolom még.. Valahol láttam, hogy azt is kezeli valami...Jöhet még javaslat, ha van!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
őstag
LG 50LF652V-ről mi a vélemény? Extreme-ben 300 helyett 236 most.
Mindenképpen 2015-ös modellt akarok, a Web OS 2.0 miatt, illetve azért, mert ismét visszatértek az edge panelhez.
The Amiga, Born a Champion
-
törölt tag
válasz Intelligencs #57579 üzenetére
Jónak tünik, és mivel nem ismert még az új típus, ezért várjuk majd a beszámolót róla, ha megvetted.
Elims A te módszered nem igazán tiszta nekem. Én Plex Media Server-t használok, ami úgy működik, hogy a tévén a Smart menüben kikeresed a SmartShare menüt, és itt a megosztott tartalmak közül tudsz a filmek, egyebek közt válogatni, majd elindítani.
A másik módszer: HDMI bemenetre teszed a tévét, a PC-n vagy Laptopon ki kell választani a megjelenítő eszköznek a tévét, ezután kiválasztod a filmet, és elindítod pl MPC HC-vel, vagy más lejátszóprogrammal. Ha jól be van állítva a lejátszód, akkor a képarány is jó lesz, ha nem akkor a videókártyánál 1920x1080/60Hz-re kell tenni.[ Szerkesztve ]
-
lacaaa83
újonc
hello. Van 1 lg 32LF2510 tipusu lcd tv-m.Bekapcsolás után kb 1 óra mulva kikapcsol magától 5percre,majd vissza is kapcsol,és ezt utána 10 percenként csinálja. A tápegység zsirujj a tv-ben ,azt mondta a szerelö az a gondja ki is lett cserélve,de a probléma nem szünt meg.Légyszives ha valaki tudna valami tippet mi lehet a gond az irjon.
-
cidalain
veterán
válasz lacaaa83 #57581 üzenetére
Pontos okot ennyibol senki nem tud mondani latatlanba, nem vagyunk tavszerelok
Szerintem tulmelegedesi problema is siman lehet. Gondolom garis meg, hisz uj teve lehet. Ismet fel kell hivnod az LG szerviztn hogy a tapcsere utan is megmaradt a problema, alljanak elo valami mas javitassal>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
LeventeV
senior tag
válasz #94529552 #57540 üzenetére
Köszönöm a választ neked is és Shingen kollégának is.
Akkor inkább marad a 6-os széria. Láttam azt is kiállítva, és nagyon tetszik.
Azt szeretném kérdezni, hogy az LB650 és LB670 között van valami különbség? Gondolok itt magára a TV-re (panel, elektronika, stb).
Már csak azért kérdezem, mert a TV egy kisebb szekrény szerű valamin van (klasszikus 50-60 centis bútor), és az LB670 a talpa miatt nem férne rá.[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz #94529552 #57565 üzenetére
"Hol lesz ez és milyen eszközökkel? " Kb erről beszéltük eddig szóval gondolom a kérdés költői
Igen, ahogy írtam is, elég nagy baj, hogy csak most fogadták el, de legalább ez megtörtént és innentől fel fognak gyorsulni valamelyest az események. Az év második felében jönnek az első lejátszók (a hírek szerint a Pana lehet az első) és a lemezek is (elvileg 50/100GB kapacitásról beszélnek az indulási). A Netflix is készül már HDR anyagokkal is, ha lehet hinni a híreknek akkor az év második felétől elérhetők lesznek.
Szóval nagy késéssel de idén azért már elindult valami, és ez a nem túl acélos tempó gyorsulni látszik.
-
gacsoi
senior tag
válasz Stevenstyle #57585 üzenetére
Bocsi, nem neked akartam !!!
Urak !!!
Valaki nem találkozott még olyan androidos alkalmazással, amivel a telefont vezeték nélküli billentyűzet ként tudnám használni a tv -hez ???[ Szerkesztve ]
-
xszabó csaba
újonc
Hali Valaki tudna segíteni LG32LB650V-ZN típusú tv-m van és adobe flash player nem engedi frissíteni illetve nem támogatja ezt írja ki tv-n milyen megoldást lehetne csinálni
-
Diamond500
senior tag
válasz xszabó csaba #57588 üzenetére
Nincs megoldás, nem lehet..
-
xszabó csaba
újonc
válasz Diamond500 #57589 üzenetére
Akkor a youtube mért engedi lejátszani ???
-
blakey
titán
válasz xszabó csaba #57590 üzenetére
Mert html5 alapú.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz xszabó csaba #57592 üzenetére
Nincs flash, ennyi. A flash szép lassan megszűnik.
-
xszabó csaba
újonc
akkor milyen lejátszót enged ami helyettesítené az adobe flash playert
-
Diamond500
senior tag
-
blakey
titán
válasz xszabó csaba #57594 üzenetére
Ha érteném a kérdést akkor lehet, hogy tudnék válaszolni. Konkrétan mit szeretnél? Ha van youtube app akkor nem mindegy, hogy mjilyen formátumban tolja?
Mihez kell neked a flash?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
xszabó csaba
újonc
válasz Diamond500 #57595 üzenetére
wifis tv-én akarnám használni
-
Diamond500
senior tag
válasz xszabó csaba #57598 üzenetére
Nincs flash, feljtsd el... már régen nem támogatott.. máskép már nem tudom leírni
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Hello
Szerintetek azt honnan lehet tudni, hogy ennél a típusnál CI kártya csatlakozás az sima vagy plusszos? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest