Új hozzászólás Aktív témák

  • dorika87

    őstag

    Az jutott eszembe, mivel többen szoktátok kérdezni illetve érdeklődni a DLNA felől. Ha csak arra van szükségetek pl: windows 7 alatt, hogy pár videófájlt lejátszatok gépről akkor nem szükséges semmilyen media serverre (pl: serviio) csak annyit csináltok, hogy ráálltok a lejátszani kívánt videófájlra: jobb egér gomb/ lejátszás a következőn/ és ott kiválasztjátok a tv-t (persze ehhez ahhoz kell értelemszerűen, hogy egy hálózaton legyen a tv és a számítógép). Előtte érdemes megnézni a mádiaadatfolyam-továbbítás beállításokat, amely a hálózati és megosztási központon belül található. Ott engedélyezni kell a tv-t, ha netán nincs engedélyezve.
    Ezt csak azért írtam le, ha valakinek nincs media server telepítve a gépre, de gyorsan ki akar küldeni videót a tv-re így is könnyen megteheti, és nem kell semmi különleges beállítás.
    Windows 7 alatt tökéletesen működik. Elvileg windows 8 alatt is működnie kellene de ott valami kódot ír ki amit valahova be kellene írni a tv-be. Lehet ott is egyszerűen meg lehet oldani, de még nem jöttünk rá emiatt a kód miatt. Ha valaki tud erre megoldást azt szívesen venném, hátha csak elkerülte valami a figyelmünket win 8-nál.

    Ui: Bocsánat ha valaki írt már erről a megoldásról, de mostanában nem találkoztam vele, ezért gondoltam valakinek talán új infó lehet és segíthet a használatban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák