Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Mauzes #79509 üzenetére

    Érdekes ez a kérdés. Elsőre rávágtam volna, hogy a topic nem lesz reprezentatív mert itt minden 3 éves gyerek a Rivendellt és hasonlókat szeretne, csakis ő, soha nem apa... :D
    Ill. viccen túl, hogy itt ismerve az árakat és mélyen zsebbe nyúlva komoly készletekért, a gyerekszettekre is többet költünk. Ehhez képest jó pár beírás meglepett.

    Azt nem részletezem, hogy a Lego szerintem is k* drága. Viszont már múltkor is említettem, hogy vannak "enyhítő" tényezők szerintem. Egyrészt ismerjük a pofátlan listaárhoz való akciós/webshopos árak viszonyát... másrészt ha betéved az ember egy játékboltba akkor más játékok kapcsán is brutál ár/értékekkel találkozik. Írtam a Mancs őrjárat cuccokat, de bármi IP-s cucc lehet, vagy egy igényes társasjáték is ott kezdődik, hogy 6-10k alatt semmit nem kapsz, akár egy kártyajátékot sem ami sokszor egy Lego mellett is eltörpül. Ugyanígy a fröccsöntött műanyag egyebek sem tűnnek ár/értékben jobbnak, és akkor elő sem vettük a Lego mágiát: hogy ott valójában többet kapsz ha átépíted. Sokkal többet - legalábbis az én, nyilván elfogult szememben.

    1. A Legonak szvsz van egy része ami 5-20k között, megfelelő áron önmagában is jó ár/értékben. City, SC, Ninjago, Sonic.... És esetleg mennyiségben, ha hosszabb idő alatt többet is kap a gyerek akkor főleg felértékelődhet a kombináció kapcsán.
    2. Van egy drágább sáv, 30-40(-50)k ami már necces. Szerintem itt is vannak valid ajánlatok, pl. a távirányítós vonatokat emelném ki. Nem hiszem, hogy minsőgében jobbat kaphatna bármi másban... de nyilván ez már drága kategória. Ettől függetlenül ennyiért is kapni rengeteg túlárazott, nem Lego cuccot: babaházak, matchbox parkolóházak, stb...
    3. És efelett szerintem kb. no-go zóna van gyerekeknek. Értékben sem az a szint amit felfogna és aszerint kezelné, nekem az általános játék vs ár limitem is átlépni, bármiről is legyen szó, nem csak Legoról. Nem tudom elképzelni azt a hozzáadott értéket játékból ami ennyibe kerül. De a szettek sem ilyenek tipikusan, ezek már felnőtt részletezettségűek, ez sem megy át szerintem gyerekként.
    (Bár tetszik, de ezért is néztem furán a 2000db-os, 60-70k-s City/Friends szettekre. Ahogy az akciókat láttam a polcon is maradtak...)

    Az fura, hogy sokan negatívumként említették, hogy nem maradnak egyben a készletek. Bár ez nálunk is régi és megoldatlan gond, hogy nagy mennyiségben kezelhetetlen szétszedve, így már nem ad hozzá egy idő után... de elvben szerintem az, hogy épít belőle kreatívan, az nem hátrány lenne. Nagy mennyiségig biztos nem tartatnám egyben. Egy szinte felett már részben kéne (mi itt tartunk).

    Nálunk 9+4 éves. A kicsinél nincs releváns időszak, most kezdett konkrétabban kapni 1-2 dolgot, Sonic, Micimackó készlettel és a minifigekkel remekül eljátszik. Építget is, de semmi komoly, ide elég az 5-15k-s sáv. És csak pár szettről beszélünk.
    A nagyobbik korán kezdte és már kb. 5. évtől csak a Technic kötötte le ami ugye 1-2 sávval komolyabb vonal (10+), magasabb árral is. Mellé a motorizálás, irányítás, egy ideje a lightos programozás is bejön, ez megint más dimenzió... ez a része ami nem olcsó. Ettől függetlenül Technicből is csak jó árban szedtük eddig össze a készleteket:
    Mack Anthem még talán valami 25k volt használtan, Tow Truck 72k-s emelt s@h árhoz képest talán 33-ért vettem, Ford GT 26k, Audi 39k (-1 motor, mert az úgyis kellett volna). Emellé 5-6k-s motorok, talán a HUB-ok is 6-8k körül voltak, listaár töredéke.
    Az biztos, hogy full áron ezek (és ennyi) esélytelen lett volna, eszembe sem jutott volna megvenni.
    Egyben persze sok így is... főleg ha hozzáveszem a legfrissebb 60k-s Large HUB-ot. De ezekre meg úgy tekintek, hogy talán túlmutatnak a játék jellegen. Aztán lehet, hogy csak magamat nyugtatom. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák