Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Csak egy kis közvéleménykutatás, nem vitaindító. Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen értékű Lego-t vesz a gyerekének és milyen korban.

    Onnan jutott eszembe, hogy adogatok el nagyobb értékű Lego-im közül, és sokszor jönnek érte ilyen 8-10 év körüli gyerekkel, vagy csak mesélik, hogy nekik lesz ajándékba. És ilyen 60-80-100 ezer Ft-os készleteket visznek. Ez mondjuk egy fokkal érthetőbb (bár akkor is lehet elvi kérdés), ha valaki jómódú, akkor végül is miért ne költene sokat. De nagyon szokszor nem erről van szó, látszik hogy szűkösek a keretek, fizetési nap után tudják kifizetni, többen kértek részletfizetést, stb.
    Na de a kérdésnek az első része a fontos, a második csak egy megjegyzés volt.

    Kezdem én a válasszal. Nekem 6 éves a legnagyobb fiam, így még lehet, hogy csak időben nem jutottam oda, hogy rajongjon a nagy értékű, nagy méretű készletek iránt, lehet akkor majd rajtam is nagy lesz a nyomás, ha majd csak ilyenekre vágyik. De jelenleg nem igazán tudom elképzelni, hogy egy gyerek "csak úgy" ajándékba nagyon drága készleteket kapjon. Nem csak azért, mert még nem érti az értéket, nem tudja megbecsülni, hanem önmagában is irracionálisnak tűnik nekem, hogy 80 ezres játékot kapjon. Ez relatíve és abszolúte is egyszerűen drága, hiába tudnám könnyen megfizetni. Eközben pedig simán vannak nagyon jó kis készletek olcsóbban is, 10-20 ezer Ft-ért is.

    Na de a rövid válasz, hogy nálunk 10-15 ezer Ft közötti készletek a tipikusak, a legdrágább pedig egy 27 ezer Ft-os nagy City repülő volt karácsonyra, amit viszont ő saját döntése alapján 2 db ajándék helyett választott, mert a két nagyszülői oldal együtt dobta össze.

Új hozzászólás Aktív témák