- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
És még hifi célokra is lehet használni
Egyébként az xbox tápnak van egy 15Wos fogyasztása készenléti állapotban ha jól emlékszem. -
zsolt19900
őstag
megkapod persze, ezek a dealx-es dolgok nem szoktak kamuk lenni.... de a kettő egymás mellett meg már majd' 4e pénz, annyiból meg lehet hogy kapnék egy normálisat nem? amúgy annyira kellene csak, hogy ne legyen vak sötét az udvaron, meg a garázsba is, hogy ne keljen a villanykapcsolót keresgélni, kb. ennyi lenne a szerepe
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
-igu-
addikt
válasz Doki16 #13715 üzenetére
Én egyszerű vagyok, kültéri, időjárásálló szalagot vettem, ami eleve egy átlátszó műanyag "csőben" fut végig, és pillanatragasztóval tettem fel (nem melegszik számottevően, mielőtt kérdeznétek). 220V-os, trafó nélküli verzió, méterenként lehet vágni. A 3m-es szalag csatlakozóval együtt volt 8.5 EUR.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
mzso
veterán
válasz Doki16 #13715 üzenetére
"van valami házi olcsó praktika erre?"
Sajnos én nem tudok róla. Korábban érdeklődtem ilyenek iránt. Nem találtam beszerzési lehetőséget homályos/opál (vagy akár átlátszó) csövekre.
Egyetlen ötletem az az hogy homályosító sprével befújod egy IP66-os szalag felületét (gondolom minél többször annál szórtabb lesz). Bár ez is csak elméleti, mert nem próbáltam, csak gondolkodtam rajta.
De ha már csupasz szalagod van (és mindenképp ezt akarod használni) ez sem megoldás...
Lehangoló, hogy csak ugyanazok a kicsit sem hatékony az ellenállással fűtő ledszalagok vannak mindenhol sehol egy ahol csak ledekkel van belőve 12V-ra mint merev led csíkok. A másik meg a 220V-os brutál-vibrálós LED szalagok. Úgyhogy inkább lemondtam az egészről
[ Szerkesztve ]
-
Ferike81
senior tag
válasz Doki16 #13726 üzenetére
Tudod az, hogy szép is legyen, jó is legyen, és olcsó is legyen olyan megoldást ritka találni. Általában csak két szempont stimmel a háromból. Nekem is megvolt a ledszalag, de inkább ezt vettem meg, mert árban nem rossz, a fénye pedig nagyon jó. A szalag azóta még nincs beépítve, de már megvan a helye. De nézz szét, hátha találsz valami jó megoldást.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
AcCEsS
senior tag
-
Kernel
nagyúr
válasz Doki16 #14280 üzenetére
Valószínű, noha az izzólámpák is szikrázhatnak valamennyire, de nem annyira, mint ezek a kapacitív terhelések, ami gyilkos tud lenni, a ponthegesztő hatás miatt.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
őstag
válasz Doki16 #14656 üzenetére
Hát igen. Ez így nekem is megvolt, de aztán láttam egybeszerelt megoldásokat, csak kisebb méretű tévére. Ez így egy kicsit bonyis lenne felszerelni mindent a tv hátuljára.
Szóval valami direkt e célra gyártottat keresek 60-as tévéhez. Felragasztom, bedugom, távirányítóval ki-be kapcsolom. Öröm és bódottá.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Doki16 #14701 üzenetére
Viszont ha a led valóban tud AC és DC 12 V-ról is üzemelni, akkor az AC 12 V nem lehet oka a vibrálásnak.
Szerintem próbálja ki a PC tápról. Illetve nem látom elolvasni a ledek fogyasztását, de tippre 4 W a típusszámból kiindulva. A tápra viszont min 30 - max 105 W van írva. A 16 W-nyi led kb fele a szükséges minimumnak. Próbaképpen az egyik helyére visszarakva az egyik halogént vibrál-e?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
rossitibi
tag
válasz Doki16 #14705 üzenetére
Szia! Nekem is ez a történet. Kicseréltem gu4es 35w-os halogéneket ledesre.Ha az összes foglalatba ledet rakok akkor szinte nem is világít,viszont ha visszateszek egy halogént akkor a ledesnél jön vissza a fényerő,de csak halványan Ahol csak egy izzó van,ott felkapcsolásnál pillanatra jó a fénye,de aztán elhalványul. Ac/Dc 12 volt van ráírva.5w-os izzókat vettem.Talán a halogén trafók nem jók a ledhez?Na mire beraktam a képet,meg is lett a válasz
Ezt a trafót hozza írja hozzá:
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
-
rossitibi
tag
válasz Doki16 #14711 üzenetére
Szóval van egy csillár ahol 5x5watt lenne (25w). Van egy lámpa 2x6watt (12).Aztán 2x9Watt..(18w)
Aztán lenne még valami.Vettem egy RGB led szalagot,ha csak tiszta színek világítanak akkor minden ok,de ha távirányítóval elkezdem keverni,vagy a fényerőt levenni,akkor a trafó elkezd sípolni,elég bántó hangon. Ez normális? -
macilaci78
nagyúr
válasz Doki16 #14872 üzenetére
Legrand Valena szerelvényeim vannak, egy vakfedél a dobozra, azt megfúrtam, fix RCA aljzat, 90°-os RCA dugó kívülre.
Nálam egy vakfedélen van 4 db RCA, több is férne, de a fedél mögötti hely korlátozott a kábeleknek.
Azért vettem 90°-os csatlakozót, mert bútor van rátolva. Mivel bútor van rátolva, így ráírtam alkoholos filccel, melyik csati hova megy.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- DPD tapasztalatok
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest