Aktív témák

  • bozso073

    tag

    Most hackeltem meg két LG TV-met; az alábbiakban az univerzális távirányítós módszert teszem közzé (biztos sokak számára ismert már, de a fórumokon olvasottak nem adtak 100%-os leírást; valahol mindig elakadtam; több fórumból ollózva született meg végül az eredmény, íme (a leírásban felhasználtam korábbi fórumozók hozzászólásaiból részleteket):
    A két készülék: LG 42LH4000, LG 32LH3000; mindkét készülék esetében működik a hackelés után az USB lejátszás.
    Mi kell hozzá :
    - 1db Meliconi „fully8” tip. univerzális távirányító (a budaörsi Média Markt-ban 2011.01.04-én bruttó 2.490 Ft,-; az Europarkos Saturnban ue: 3.990,-)
    A menetrend :
    - a www.fully8.com oldalon keresd ki a készüléked távirányító kódját (A főoldalon a nyelv (pl. angol) kiválasztása után bejön egy oldal (a felugró ablakot jobb felül zárd be). a bal oldali menüsorból az "Available functions and programmable keys" menü kiválasztásakor jobb oldalon lent két piros cím közül válaszd a "code research"-t, majd a megjelenő ablakban, a legördülő menüben keresd meg a készüléked márkáját (esetemben: LG), majd alatta az üres mezőbe írd be a készülék típusszámát (esetemben 42LH4000), majd enter, vagy jobb oldalt a "next". A megjelenő oldalon már csak a beírt készülék típusát látod; itt újra nyomj egy "next"-et, és a megjelenő oldalon megkapod a készüléked távirányítójának kódját (esetemben: 1568 mindkét készüléknél)
    - Kapcsold be a tévédet, mindegy melyik csatorna megy, majd a fully8-at irányítsd a TV felé.
    - Kb. 5 másodpercig tartsd nyomva a bal felső sarokban lévő "TV" feliratú gombot a fully8 távirányítón, amíg el nem kezd a távirányító tetején lévő piros led villogni.
    - Amíg a led pirosan villog (elvileg 12 sec idő van rá), azalatt írd be a korábban megnézett távirányító kódot: LG42LH4000-nél pl. a fenti 1568-t. Ha jól csináltad, a „fully8” kikapcs gombjával (jobb alul, piros gomb) ki tudod kapcsolni a TV-det. Tedd meg, kapcsold ki, majd vissza. Ha nem jó ismételd, amíg nem működik! Ezzel összehangoltad a TV-det az univerzális távirányítóval.
    - Most jön a TV szervíz menüjébe lépés. Pár másodpercig nyomd a (fully8-on) „TV” és az „OK” feliratú gombot egyszerre, amíg el nem kezd villogni a piros led, majd engedd el és írd be a szerviz menübe lépéshez szükséges aktiváló kódot: LG esetében ez "255". A TV-n megjelenik egy kis jelszó ablak. Innentől már mehet a TV távirányítójával az irányítás, a fully8-ra a továbbiakban nincs szükség.
    - A TV kéri a jelszót : az én két készülékemen a firmware verzió v03.66-os, ez esetben csak a "0413" jelszót fogadta el. Korábbi verziószámoknál, LF,LU,LD, LH sorozatnál ez „0000” vagy „0314” is lehet, de érdemes mindet kipróbálni. Én korábban csak ez utóbbi két jelszóról olvastam a fórumokon, de ezeket egyáltalán nem akarta elfogadni (hibás jelszó): Egy fórumban találtam egy topicot, ahol végül rátaláltam a 0413-ra.
    - Megjelenik a szerviz menü; a Tool Options 3-ban a DivX-t állítsd „1”-re vagy az EMF (JPEG, MP3) értékét állítsd 1-re, a DivX-et állítsd HD-re.
    - HA NEM ÉRTESZ HOZZÁ, A TÖBBI MENÜPONTOT HAGYD BÉKÉN!! ÉN PRÓBÁLKOZTAM, NEM JÖTT BE, DE MEGÚSZTAM EGY ÚJRAHANGOLÁSSALL ÉS CSATORNALISTA RENDEZÉSSEL! DE OLVASTAM, HOGY VOLT, AHOL SZOFTVERFRISSÍTÉSSEL INDULT CSAK EL ÚJRA A KÉSZÜLÉK, VAGY MEGHALT. SZÓVAL CSAK ÓVATOSAN!
    - Lépj ki a menüből a VISSZA(!) gombbal (a menü eltűnik). Más gombokat se nagyon nyomkodj (OK, stb.), mert nagy katyvasz lehet belőle!
    - Kapcsold ki a TV-t, dugd rá az USB-re a külső winyót vagy pendrájvot majd kapcsold be a TV-t, lépj be a menübe, ahol láthatod az új USB menüpontot; használd értelemszerűen.
    Még annyit, hogy az említett két készülék így alkalmas a divx és mkv fájlok lejátszására, de pl. iso-t, stb. már nem játszik. Lehet a gyári távirányítóval gyors előre-hátra tekerni, pillanatálj, stb, de ne számítsunk olyan tudásra, mint amit egy asztali DVD lejátszó, vagy egy médiapléyer tud. Én pl. nem tudtam a kép fényerején állítani, nem működnek az USB-s lejátszásnál a gyárilag beállított hang és kép választó gombok (mozi, koncert, stb.), feliratot egyáltalán nem tudtam elővarázsolni, szóval ha nem szinkronos lett volna a film, felirat nélkül valószínűleg csak eredeti nyelven nézhettem volna. Továbbá nem kezeli a DTS-t, ilyenkor kiírta, hogy nem megfelelő audio (vagy valami hasonlót), de maga a kép ment. Viszont a nem DTS-s hanggal rendelkező mkv-kat gyönyörűen, minden fennakadás nélkül játszotta le HD minőségben. Szóval, mintha egy fapados, alap lejátszód lenne; ha mást nem akarsz rajta állítgatni, akkor tökéletesen megfelel. Persze biztosan vannak, akik a szervíz menűben történő turkálással további lehetőségeket is elő tudnak varázsolni, de erre én - hozzáértés híján - nem vállalkoztam. A fentieket a teljesség igénye nélkül adom közre, ha valami nem egyértelmű, vagy hülyeség, azért elnézést.
    Ha valakit érdekel a fully8, eladó, vagy bérbe adó; Bp. Csepelen.

Aktív témák