Új hozzászólás Aktív témák

  • UnknownNoob

    tag

    válasz andrisss8 #4217 üzenetére

    Különítsük el a technológiát és magát a klinikát és ne úgy váltogassuk a vita tárgyát ezen két fogalom között kényünk kedvünkre ahogy épp kézenfekvő a jó ellenérv megfogalmazásához.

    "Én is hallottam már erről a smileról. [...] A koronaleválás, az mi lehet? [...] Amúgy meg nincs itthon elég klinika, többszázezer műtéttel? Meg kialakult betegútvonalak, végtelen tapasztalattal? Tudom, az új az jó :) a régi az rossz. Elfogult vagyok, na."

    Nem a klinikáról beszéltél hanem a technológiáról, pontosabban vagy nem értetted vagy nem akartad érteni hogy itt nem arról van szó hogy a kolléga (akihez a hsz-t intézted) nem menne szívesebben magyar klinikára, hanem hogy apró elfertőzött sebnél ne vágjuk már le az egész végtagot, vannak annál már humánusabb megoldások is. Az amputáció is bevált "gyógymód" volt régen nagyon sok esetben. Akkor is nyomhatták volna az emberek hogy "nincs elég klinika többszázezer műtéttel? Meg kialakult betegútvonalak, végtelen tapasztalattal? Minek neked antibiotikum meg ez a sok high-tech hülyeség. Menjél amputálni, azt el van intézve". Még jó hogy nem volt akkoriban internet.

    Egyébként meg nehogy azt hidd hogy pl egy sasszemklinikánál bárkit is érdekel hogy te jó ellátásban részesüljél. Úgy nyomják át az embereket az egész életükre kiható műtéteken mintha a gyárban állnának a szalag mellett.

    Amúgy megjegyzem hogy a smile-hoz tartozó szoftver licencdíja elég húzós. A páciensek nagyrésze túl hülye ahhoz hogy utánanézzen hogy melyik helyen mi a módszer, ezért elég megvenni a legújabb lézereket. Az hogy a legújabb lézerrel végzik az elavult hentesmunkát sajnos már senkit nem érdekel. Hidd el, ha nagyon érdekelné bármelyik magyar klinikát hogy neked jobb életed legyen, akkor lenne náluk smile.

Új hozzászólás Aktív témák