Új hozzászólás Aktív témák

  • meroly

    veterán

    válasz viharhozo #7145 üzenetére

    A példában amikor 39ezres a törlesztő, akkor már nincs LTP, a lakáshitel része a "híres-hírhedt" 3,9 (+1) %-os kamattal.

    De mondom teljesen hasonló ajánlatot kaptam, csak én azt választottam hogy a fennmaradó idő már csak 8 év legyen, ne 10, mert így érdekes módon az első 10 év törlesztője valamiért alacsonyabb lett, nem mintha az a pár ezer ft számítana havi szinten, de így jobban tetszett.

    Nekem így néz ki (ajánlatból másolva):

    Áthidaló kölcsön szakaszban a törlesztőrészlet és a megtakarítás összege együttesen: 51917 Ft 119 hónapig
    A kiutalási időszakban / túltakarított szerződés esetén az áthidaló kölcsön szakaszban a törlesztőrészlet: 34417 Ft 2 hónapig
    Áthidaló kölcsön szakasz utolsó törlesztőrészlete: 34417 Ft 1 hónapig
    Lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészlet: 57750 Ft 86 hónapig

    Részletezve (és egyébként olyasmi mint a kombi hitel igen, csak itt egy és ugyanaz a finanszírozó):

    A megtakarítási szerződés kiutalásáig (várhatóan: 2026.06.30.-ig) a hitel tőkerésze nem csökken. Ebben az időszakban a kamatot és a megtakarítási összeget kell megfizetni. Amennyiben a szerződésen elhelyezett megtakarítás eléri a módozatban meghatározott minimális megtakarítási hányadot, a megtakarítások beszedése leáll. A havonta fizetendő kamat 34417 Ft, a megtakarítás 17500 Ft. A megtakarítási összeg nem tartalmazza a számlavezetési díj összegét. A megtakarítási számla kiutalását követően (várhatóan: 2026.06.30.) a tőke egy összegben törlesztésre kerül a megtakarítás és állami támogatás összegével. A hitelösszeg törlesztése innentől kezdve annuitással történik. A havi törlesztőrészlet 57750 Ft 86 hónapon keresztül.

    (#7147) axioma: nálam 6,38 a teljes THM. Jó, amit mondasz, sajnos ennyire már nem volt időm belemászni a témába és megkutyulni, de aki jobban ért hozzá, vagy a szakmája az természetesen a legjobbat hozza ki belőle. Úgy érzem magánemberként így is elég sok mindent tapasztaltam már és jóval többet kérdezek vissza, mint átlagban szoktak, vagy mint amit várnak, de erre-arra megtanított már ez a gyönyörű ország és a bankrendszere. Na, de ez egyéni szoc probléma.

    [ Szerkesztve ]

    Impossible is nothing

Új hozzászólás Aktív témák