Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz concret_hp #4767 üzenetére

    Ez igy ebben a formaban hulyeseg.
    A 15 eves hitel pont annyival magasabb havidijban, amennyivel rovidebb ideig fizeted... egy fikarcnyit se jobb, hogy ugy ne mondjam olcsobb, sot, ha a hiteligenyles koltsegeit is - ahogy torveny szeritn kell - beleatlagolod, akkor a futamido csokkenese a THM-et me'g ha lathatatlan mertekben is, de noveli.
    En mindig forditva ajanlom: az adott konstrukcioban (ahol mar mindegy a tobbi adat szempontjabol) az engedelyezett leghosszabb futamidore felvenni. Hogy miert?
    1. akkor lesz a legalacsonyabb a kotelezoen fizetendo per honap (tobbire ld. lent)
    2. arra az alacsonyabb hiteltorlesztore vizsgalnak jovedelem szempontjabol, tehat ott is biztosabb a sima atcsuszas
    3. iszonyat ritka az a hitel, amit valoban 15-20-30 evig fizetnek: a legtobb vagy azert, mert jogszabalyi vagy kondiciovaltozas van [es kivaltjak masikra], vagy azert, mert az ingatlan kerul lecserelesre, hamarabb megszunik vegtorlesztessel (tehat semmifele +5ev fizetesrol nem beszelhetunk)
    4. a fennmarado osszeget is meg lehet sporolni, praktikusan ltp-ben, de ha valaki nem hajlamos elkolteni akar sima bankbetetben is, igy adott esetben van tartaleka arra, ha rendkivuli esemeny kovetkezne be (marmint ertem ez alatt azt, hogy mindketten elvesztik a munkajukat, vagy ke'ne egy kis to"ke valami fontosabb celra, de a lakasbol iszonyat nehez ha nem lehetetlen kiszedni)

    JHONNY 79:
    Jut eszembe, hasznalt lakast vesztek? Csak mert annak hiaba 5 ev a kamatperiodusa, csak 5 evig van kamattamogatasa... a tovabbi 15-re piaci hitel lesz belole, es annak megfeleloen valtozik a kondicio is. Igaz, akkor mar nem kotelezo 6% felett legyen:) (mas kerdes, hogy sztem 5 ev mulva marhara nem lesznek ilyen alacsonyan a kamatok).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák