Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz biker #4643 üzenetére

    A 200e mint vesztartalek jo, meg a fizu fele, mint csokkento tenyezo, ez igaz, csak az meg kb. nem is latszik. A 200e-nek a kamata evi 10e felett, ez is igaz. De ezt iszonyat nem fogod erezni, egy 1M-s hitelen 10e csokkentes 1%, vagyis a torlesztod 1%-ot valtozik. Mondjuk egy atlagos 60e-es torlesztonel (ami ugye nem is 1M-hoz tartozik, tehat ott me'g alacsonyabb lenne) 600Ft. Nincs ket bkv-jegy... ja es a 200e-ed nem kamatozik, amugy mondjuk 100Ft lenne abbol, tehat a nyereseg csak 500Ft.
    Az 1M Ft ott-tartasa mint mondtam, nem gazdasagos, abobl a nem vesztartalek 800e-et egy megfelelo ltp-n keresztul alltamostul betorleszted. Ha van 1M-d, akkor azt elosztva 4 evre az egy maxos ltp (es meg az is termel valamennyit, amit addig me'g nem fizettel be).
    Erre mondtam azt, hogy ha TOK UGYANOLYAN kondiciokkal megkapod a hitelt, mint az osszes tobbi kozul a leheto legjobb neked, akkor igen, ahhoz kepest ez elvben jobb. Gyakorlatban viszont egy minimalis extra koltseg is, amit azert fizetsz hogy inkabb ilyen egyenlitosod legyen, mar az elviszi ezt a hasznot.
    Az egyenlito jol hangzik, de marketingfogas. Legutobb mikor neztem, a konkurencianal dragabban adtak, par tizeddel, de boven a megeri szint felett. (Es akkor meg csak a nyers annuitasos hiteleket neztem, nem pedig mondjuk egy ltp kombival hasonlitottam.)
    Ez olyan, mint a K&H szenzacios hitele. Az emberek a torlesztot, es nem a kondiciokat (thm-et) nezik, tehat egy egyszeru penzugyi trukkel (nem annuitasos hitelt rakni az ann.-hoz szokott laikus ugyfel ele) mar magasabb aron is eladhato a termek, alacsonyabbnak fog tunni.

    Az ltp mar onnantol kilove, hogy csak tartalekod van, nem hozzapakolni akarsz. Az az osszehasonlitas a gyujtogeteshez kepest volt, ott me'g nem derult ki szamomra, hogy mit szeretnel. (Egyebkent felveheto, 90 napra, vagy me'g plusz dijert 30 napra, ha nagyon kell, de csak egyben, ez igaz, es alltam nelkul. Ezt csak az esetedtol fuggetlenul megjegyeznem.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák