Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz AxBattler #14550 üzenetére

    Mivel már nem forgalmazzák, tökmindegy szerintem, leírom :) K&H élet-társ biztosítás. De gyanítom bármilyen kockázati életbiztosítás hasonló másnál is. Érdemes bemenni egy bankba/biztosítóba (lehetőleg valami jónevű, megbízható helyre, és ki kell hangsúlyozni hogy kockázati biztosítást kérsz).

    Egy biztosításnak az a dolga, hogy ha te fizeted, akkor ők is fizessenek ha baj van, méghozzá annyit, amennyiből (legalább anyagilag) helyreállhat az élet a családban, és legyen (sok) idő alkalmazkodni.

    Én úgy csináltam, hogy az ÁSZF-ben voltak ilyen szép táblázatok meg számolások (szerintem ezt kötelező feltüntetni, az egységnyi befizetésre eső kifizetés vagy valami hasonló) , azokat átraktam excelbe, és beírogattam különböző havidíjakhoz egy egyszerű szorzással hogy mennyit fizetne a kórházi napidíj, a baleseti halál, a rokkantság, stb., addig tologattam, amíg elfogadható összeg jött ki (pl. a kórházi napi térítés kb. nem éri meg hogy emiatt fizess +300 forintot havonta, a rettegett betegségek (rák, infarktus) pedig úgy megnyomják a havi összeget, hogy abszolút nem érte meg (ráadásul max. 1.5-2M a biztosítási összeg amit adhatnak).

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák