Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz Lokids #12818 üzenetére

    Kiszámoló és Kiszámoló Akadémia, Pénzügyi Fitnesz, Portfólió, Bankmonitor, Pénzcentrum, Napi, Alapblog, MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelem

    Ezek közül főként a Kiszámolón vannak nagyon jó kalkulátorok.

    + a bankok oldala
    + lakáshitel kiválasztásához kalkulátor: a https://minositetthitel.mnb.hu/

    Én ezeket az oldalakat bújom napi szinten. Ha hallgattam volna a banki ügyintézőre vagy a hiteltanácsadóra, akkor most sokkal rosszabb kondíciókkal lenne hitelem és bankszámlám. Például egy olyan lakástakarékpénztári konstrukciót akart rámsózni a banki ügyintéző, amivel 300 ezer Ft-ot buktam volna, de szerencsére felkészülten mentem oda, ott előttem utánaszámolt és mondta, hogy "jaj, tényleg, igaza van, ne haragudjon". Majd pedig a hiteligénylés után olyan számlacsomagot ajánlott, ami éves szinten 18 ezer Ft-tal került volna többe, mint a jelenlegi. Sajnos annak nem néztem utána kellően előtte, így utólag kellett számlacsomagot váltanom.

    Biztos lehetsz benne, hogy ami tanácsot banki ügyintézőtől vagy ügynöktől kapsz, az nem a te érdekedet szolgálja. Ezért mondtam, hogy aki nem érzi magát kellően felkészültnek, az ne vegyen fel hitelt.

    A másik témáról meg annyit, hogy sok banknál mindegy, hogy milyen automatából veszel ki pénzt, csak az OTP csinálja azt, hogy más ATM-ből méregdrága a pénzfelvétel. A bankfiók meg oly mindegy, hányszor jársz bankfiókba? Nehogy már az évi max. 1 alkalom miatt fizess tízezrekkel, százezrekkel többet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák