Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz petyus_ #11631 üzenetére

    "a burkoló csapat egyik napról a másikra felmondott, és nem is találtak egyből helyettük, szerintem erre nem tudsz felkészülni."

    sajnos tényleg ez van, és ez még nem is extrém, volt sokkal cifrább esetünk is az elmúlt 2 évben. Ezekre tényleg nem tud felkészülni sem a vállalkozó, sem a beruházó, sem a vásárló. Illetve maximum úgy, hogy a beruházó minél később kezdi meg az értékesítést, így próbálva kiszűrni minél több hasonló esetet, a vevő pedig nem mondja fel az albérletét az új lakás szerződés szerinti átvételi időpontjára.

    (#11629) mobal
    Minden társasháznak van ma már honlapja, amin szerepel a beruházó és/vagy a kivitelező. Meg kell nézni a honlapjukat, a korábbi munkáikat, élőben is. Keresni kell valakit, akinek van Opten/cégtár előfizetése, és leellenőrizni a céget, a tulajdonosait. Intő jel lehet, ha egy frissen összerántott, minimál törzstőkés projektcégről van szó, és nincs a tulajdonosi hálójában semmi komolyabb név vagy cég, csak Lali Nógrádból, meg Jocó Szabolcsból.

    Szerintem fontos, hogy csak tervrajzon létező lakást nem veszünk, csak olyant, ahol már zajlik a kivitelezés. Fizetési ütemezésnél is olyant kell keresni, ami 2-3 ütemből áll, és legalább a fele a végére esik. Ezek azért fontosak, mert ahol ezek megvannak, ott jó eséllyel van tőke finanszírozni a projektet önerőből is, és kisebb valószínűséggel áll elő az a helyzet, hogy a lakásoknak csak a fele fogy el, az építkezés meg megáll, mert elfogyott a beruházó pénze. Ha egyszer egy kivitelezés teljesen megáll pénzhiány miatt, akkor hónapok pöröghetnek el, mire újra tudnak indulni, mert nem találnak szakit, mert mindenki be van táblázva (olyat, aki jó még nehezebb), és nagyon hamar híre megy annak, ha valakinél bennragadnak az alvállalkozók pénzzel.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák