Új hozzászólás Aktív témák

  • ALI_G

    veterán

    Telifa borovi vs. thermowood

    Kaptam mintát a telifa zrt-től, ingyen küldtek 2,1 és 2,8-as mintát. Ez magas nyomáson impregnált borovi fenyő, 10 év garanciával. 4 és 6 méteres szálhossz is létezik. Kollégának van ilyen teraszon, 5 éve nem csinált vele semmit, szerkezetileg hibátlan, csak megszürkült. Átmenő csavarral rögzítették. Körömmel simán megkarcolom, puha fa. A tartósságát egyedül a telítés adja. Párnafa változatos méretben kapható.
    A telifa zrt-től kértem árajánlatot, de ők csak az anyagot tudják adni. Ügyfélszolgálat normális, minden kérdésre válaszolnak. A 2,8-asat érdemes választani, ezt klipszessel is le lehet rakni, de helyben kell nútot marni (idő+pénz).
    Kép.

    Thermowood
    Boroviból csak 2,6-os vastagságú van, alapból nútos, klipsszel rögzíthető. Mivel külföldről jön, és rendelni se lehet, így nagy varia nincs. Ami van raktáron, vagy várni kell. Jelenleg csak 11,5-ös szélességű van, 4 méteres szálhosszal. De a szálhossz is olyan, hogy ami jön. A párnafából csak 1 fajta van, 42x68.
    Az anyag tartósságát a melegítés során éri el, minden szerves anyag elhal. Szintén 10 év garanciát adnak, azonos feltételekkel mint a telifa. A bütü teljesen homogén, közép barna. A hevítés miatt kevésbé vetemedik, a felülete keményebb annak ellenére, hogy szintén borovi fenyő. A fatelepen ki volt rakva ebből egy kb. 10 nm-es rész, kezeletlenül, közvetlen az iroda előtti részen, ahol elég nagy a forgalom. Állítólag 3 éve rakták le, és azóta kezeletlen. A használat látszódott rajta, de szerkezetileg hibátlan volt.

    Thermowood kőris
    Teljesen sötét anyagú, egzotikus fákra hasonlító, változatos méretben kapható nútolt extra tartós burkoló. Hosszában is toldható, 4x-es árú burkoló. Nekünk ez annyira nem tetszett (szerencsére).

    +1 vörösfenyő
    Lipton korábban leírta

    A thermowood és a telifa alapanyag ára gyakorlatilag azonos. A vörösfenyő kicsivel olcsóbb. Az UV ellen mindhármat kezelni kell 1-2 évente.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák