Új hozzászólás Aktív témák

  • sakal83

    addikt

    válasz freaghill #138979 üzenetére

    En most merültem el a hoszivattyu temaban szintén új projektben. Az en megallapitásaim: - sokkal drágább kivitelezés, drágább beüzemelés, drágább karbantartás, drágább javítás, drágább rezsi és mindemelett nagy helyet foglal a gépház, ami szintén drága (4-5nm ami kb 2m), a hmv ellátásnál kiurulhet a tartály és zajos lehet maga a keszulek. .

    Ha elérhető a gáz és nincs gázpara, akkor gáz klima duo az igazi, legfeljebb alakitsd ki ugy a helyet, hogy kesobb mehessen hoszivattyu sztem.

    Ez az en velemenyem, nem rabeszelni akarok senkit. Nem is értem miért van ez a hype a hoszivattyuk esetében. Kiveve akkor eri meg, ha valaki hajszárítokent is hasznalna a kültérit akkora légáramot csinál :)

    Koltségek
    Amper bővítés 3x 32a esetén 320e ft, ha meg nincs orad a ket ora 450e ft plusz kb 1 ev a H tarifa bekötése.
    Egy normalis hoszivattyu ami mar normalisan mukodik 3.5m minimum, beuzemeles 200e kornyeke, karbantartas 60e/év. Alkatrészek 20etol 600e Ftig... Kozben meg H tarifaval sem olcsobb a rezsiszamla mint gazzal, de ugye ez mesterseges arpiacon nehez szamolás. A tobbi koltség ugyanaz, vagy még tartály sem kell a gáznál.

    Amit tetess be az a szobankenti homerseklet szabalyozas, nem akkora felár, de jo es rezsicsokkento.

    Alapkerdesedre a valasz: milliokkal dragabb. Egy qva jo kazan (remeha, vaillant) 500e-700e a kiegeszitok meg kb 300e ft, a beuzemeles 40e-60e ft a karbantartas 20e ft.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák