Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz Z_A_P #119518 üzenetére

    Egy sima PVC csövet rakjál be a lyukba és fúj körbe ragasztóhabbal (a sima PUR habot ide nem ajánlom, de ha nincs más, akkor az is jó).

    A PVC csőbe be kell húzni egy westerform csövet. A flexibilis csövet úgy nyújtsd, hogy a külső vége pont a falnyílás külső szélén legye. Erre a végére kell rárakni a külső szellőzőrácsot, ami jobb ha elzárható kivitelű (zsalus, vagy valami gravitációs csappantyúval), mert különben befelé megy a huzat. Ehhez adnak egy jó nagy svédbilincset, azzal rögzítsd a csövet a szellőzőrácshoz. A műanyag szellőzőrács megvétele esetén arra is figyelj, hogy olyat vegyél, amit pár csavarral a falsík külső felületére is tudsz rögzíteni, mert akkor stabilabb a rögzítés.

    A westerform cső belső végét átmenetileg hagyd lógni, azt majd a szagelszívó kivezetésére kell rögzíteni.

    Átmérőből van 100-as, 125-ös, meg 150-es, de kapható mindenféle szűkítő elem, úgyhogy nagyjából gond nélkül csatlakoztathatóak a különböző átmérőjű csövek és idomok egymáshoz.

    125-ös átmérőjű cső fölé csak indokolt esetben érdemes menni, a szagelszívók túlnyomó többsége 100-as, vagy 125-ös kivezetésű, tehát a 150-es cső felesleges hozzájuk.

    [ Szerkesztve ]

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák