Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    Hi,

    Srácok, vízszerelésben van itt valaki jártas? :D

    A melléképületem végében a falban van 2db fagymentes csap. Egy hidegvíz, egy melegvíz. Utóbbit autómosás miatt rakattam be. No most, a bojlerben a víz 55 fokra van állítva, ilyen a melegvíz alap hőmérséklete és nyilván a háztartáshoz ez szükséges.

    A célom, hogy egy hidegvizes, magasnyomású mosót "kevert" vízzel működtessek a fagymentes csapokról télen nyáron. Ugyanis ezek 40 fokos vízig működnek hosszú távon stabilan, az-az direktbe csak a melegvizet nem köthetem rá.

    Milyen megoldás létezik erre? Annyi, h a melegvizes ág nem aljzatban lett elhúzva, hanem fa födémben, 30 cm gyapot alatt, és a bojler is a padláson van, az-az ott van mellett a hidegvíz ág is..., tehát az én fejemben 2 megoldás alakult ki.

    A padláson közvetlenül ezen melegvizes gerincvezetékbe valahogy beiktatni egy "keverőt", amire nyilván a hidegvíz is rá lenne kötve, ez által a fagymentes melegvizes csövébe a padláson már eleve a beállított, max 40 fokos víz jutna el a csapig, tehát így már köthetném direktbe csak a melegvízre a gépet.

    Másik variáció, h kint, a 2 fagymentes csapnál egy gyorscsatlakozóval levehető, "keverő" Y ágat létrehozni, amit használat előtt mindig rápattintanék és utána rányitnám mindkét vizet.

    Melyik megoldás működőképes és mi kell hozzájuk? :)
    Köszi!

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák