Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Kalandor #101595 üzenetére

    Nagyon kicsi munka.. ha nem változik a korona helyzet, még legalább fél - 1 év mire olyan hatással lesz az építőiparra, h ugranak minden munkára, mint légy a szrra.
    Szóval, ha találsz is, nem elképzelhetetlen, h vastagon fog fogni a ceruza.. De egyébként ez mindennel együtt max fél napos meló B30 esetében, 1 embernek.

    Gyanítom az alsó szinten a födémnél körbe van betonkoszorú, tehát nem nagy cucc ezt megcsinálni. Fel kell rajzolni először, majd megvágni nagyflex-szel és kivésni az áthidalók helyét (ha tuti biztosra akarsz menni, 2 irányból), áthidalók berak, a hézagok jó részét ki kell habarccsal kenni, majd ha bent vannak az áthidalók, jöhet ismét a nagy flex, véső, kalapács és ki kell alakítani a felrajzolt nyílást.

    Amennyiben a szürkével rajzolt helység nem fűtött és a leendő nyílásba hőszigetelt ajtót szeretnél, akkor az ajtó tok (jellemzően 207-8 magasak, tehát 210-es szabad nyílás kell nekik magasságra) köré szükséges 5cm-es XPS-t felragasztani 2 oldalra és felülre is, tehát körbe a fal teljes keresztmetszetében. Nyilván ilyenkor az XPS vastagságát figylembe kell venni, tehát az ajtó tok méreténél függőlegesen + 5cm-t, szélességében + 10cm-rel nagyobb nyílást szükséges kivésni.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák