Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz #46372352 #101106 üzenetére

    Egy motorfűrész terhelés nélkül simán forog 12-14.000-et másodpercenként, de terhelés alatt is átlépi a 10.000-et. Ez brutális fordulat, nem sok 2 ütemű motor forog ennél többet. Ráadásul mivel a 2 ütemű motornál a dugó, gyűrű, hengerfal, csapágyak kenése nem külön olajkörön, hanem a benzinbe kevert olajjal történik, ami ráadásul el is ég, így technológiájából adódóan a 2 ütemű motorok kenése kijelenthető, h "rosszabb", mint a "modern" 4 üteműé. Ebből következik, h ha valaki hosszú élettartamot szeretne a gépének, akkor megveszi a 100%-ban szintetikus kenőolajat hozzá. Persze, az legalább 3x annyi mint egy olyan ásványi Mol, de az biztos, h a gép élettartamát sokszorozza. Egyébként sem fogyasztanak ezek a gépek sokat, pár dl keverékkel órákat lehet dolgozni.
    Van 2 ütemű motorom is, én a kaszába és a motorfűrészbe is ezt rakom vagy 15 éve,
    nem is volt még szétszedve egyik sem :),
    de a fent linkelt Elf is tökéletes bele.

    Tarill

    A jó arányt a ház mostani képe nem határozza meg? :) Gyanítom most is el van választva a lábazat a homlokzattól. Ha nem túl aránytalan, én tartanám azt a szintet.
    De az XPS lábazatot csak akkor kezd el megépíteni, ha abban az évben legalább kerül a falakra is hőszigetelés fűtésszezon előtt.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák