Új hozzászólás Aktív témák

  • t256

    őstag

    válasz Major Lion #37013 üzenetére

    Amit leírtál az mindennapos. Múltkor mi is sétáltunk egyet. Jött velünk szembe egy srác biciklivel. Mellette egy kisebb NJ mix. Mondta, hogy nem bánt, nem harap.
    Éppen kimondtam, hogy az enyém viszont igen, amikor a kutyám oda morgott egyet és megindult. Persze pórázon volt, tudtam tartani. Az NJ mix nyüszítve rohant tovább.

    Az én kutyám komondor mix. A menhelyen azt mondták kicsi marad és nagyon félős. Nem maradt kicsi és nem is fél már semmitől.
    Sajnos az embereknek ott megáll a gondolatmenete, hogy az ő kutyája barátságos.

    A pár napja felmerült menhelyes témával kapcsolatban:

    Amikor mi elhoztuk a kutyánkat kb a kezünkbe nyomták, hogy vigyük. Semmi ismerkedés vagy jöjjünk vissza pár nap múlva, nézzük meg hogy örül-e nekünk a kutya és akkor elvihetjük. Családlátogatás sem volt.

    A különböző FB csoportokban értesülök olyan sztorikról amik olyan menhelyekről szólnak ahol nem is akarnak kutyát adni. Általában NJ fajtamentések ilyenek vagy a kedvencem a Brit pásztorkutya fajtamentés. Ők csak Border Collie-val, skót juhásszal és kivételesen ausztrál juhászkutyával foglalkoznak. Versenyezni kell értük, komoly ingatlannal kell rendelkezni, ha valaki onnan kutyát akar.

    Mi van akkor, ha találok egy keverék kutyát, akiről nem tudom megállapítani, hogy miből van, de kell a szervezeti segítség? Nem veszik át, mert nem Brit pásztorkutya?

    A másik kedvencem két Kaukázusiról szólt. Nem tudom már melyik szervezet, de csak a házba való szabad bejárással adják oda a két Kaut. Igen, egy olyan fajtát, ami kifejezetten rideg időjárásra, hatalmas területek őrzésére lett tenyésztve. Kanapékutyának...

    Én megértem, hogy mentéskor látnak borzalmas dolgokat, de inkább hagyják sínylődni a kutyákat egy kennelben, mert szerintük valaki nem megfelelő gazda?

    Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

Új hozzászólás Aktív témák