Új hozzászólás Aktív témák

  • ladybug

    őstag

    Ma kimentünk egy parkba, ahol játszótér is volt. Úgy gondoltuk, hogy amíg elnyaljuk a fagyinkat a kutyáink hadd szaladgáljanak. Játékos, szófogadó és megbízható kutyákról van szó. A játszótéren pedig mind ismerős anyukák voltak a gyermekeikkel - lévén kisváros, ismerjük egymást.
    A kutyák játszottak, a gyerekek pedig örültek nekik. Aztán a nagy játék közben az egyik kutyánk beszaladt a homokozóba, és az ott lévő 4 gyerek közül az egyik kislány kiesett a homokozóból. Odasiettem, hogy mi baj történt, mire az anyuka oltalmazva, mintha a kutya bántani akarta volna, rámrivallt, hogy ''megijedt a kutyától, hát nem látom? És legközelebb ne engedjem be a homokozóba.''
    Az egyik, hogy a kutya véletlenül, a játék hevében ugrott csak be, és nem piszkít a homokozóba. Ezt közöltem is az anyukával.
    Másik, amíg ott voltunk a kislány 4x esett ki ugyanazon a ponton a homokozóból, amikor a kutyák már a közelében sem voltak. Tehát talán az ott lévő gödörből nem tudott kilépni rendesen.
    Harmadik, a kislányt ismerem, és egy belevaló, semmitől nem félő, 5 éves kislány, aki egy kutyától nem fog megretteni, amit egyébként aznap délelőtt volt módomban látni is. A bátyja felülvöltött, hogy ott egy kutya, és menekült, ő pedig sétált nyugodtan tovább. A kutya ráadásul kóborkutya volt.

    Így utólag belátom, hogy meg kellett volna előbb kérdezzem, nem zavarja-e az ott lévőket, ha elengedem a kutyákat, de ez azért nem fordult meg a fejemben, mert 2 gyerekkel voltam ott, és nekem egyértelmű volt, hogy gyerekbarát kutyákról van szó.
    De nem értem, hogy miért kell belenevelni egy gyerekbe, hogy féljen a kutyáktól, mert a kutya kiszámíthatatlan és harapós? Miért kell egy helyzetet kisarkítani, mikor az állat még véletlenül sem lépett fel harciasan, csak játszott?

    Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

Új hozzászólás Aktív témák