Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz Kolondrum #52597 üzenetére

    Ohhh ha csak 1hetet késnének... van az 2 is!

    (#52598) axxxl
    Rosszul értelmezted!
    2015-01-23-án érkezett meg Hollandiába
    és 2015-01-26-án érkezett meg Magyarországba... most épp a vámon csücsül és tanakodnak rajta, hogy áfázzák/vámolják-e vagy sem... türelem, de ha 1hét után sem változik a státusz, akkor sanszos, hogy megfogták... ha meg nem, akkor ~3-4napon belül kézbe kapod!

    (#52601) bl4ze
    (olvastam tegnap origo címlapon)
    Hatás - kattintás vadász cikk
    ha alapból azért rendelsz, hogy kereskedj, akkor alap lenne, hogy "bekell jelentkezned" és 600E/év alatt semmi kötelezettséged nincs (ez ugye havi 50E forgalom!)
    6millió/év alatt meg alanyi ÁFA-mentes, de SZJA és EHO (~11% fizetés terhel)
    (ez meg havi 500E forgalom!)... azért aki havi 500E forgalmat csinál és nem is jelentkezik be, az joggal "rettegjen a NAV-tól"
    600E/év alatt meg "jó vagy" (használt cuccok esetén)... ha bejelentkezel... persze jó indok ezért büntetni az embereket!

    Persze abba meg ne menjünk bele, hogy mekkora köcsögség ilyennel basztatni az embereket... azért legtöbben nem jó dolgukba nem fizetnek "+ÁFA-t a már kifizetett ÁFA-s" használt cuccukra...
    (érted dolgozol.... azzal adózol bruttó / nettó bér.. közel fele elvonás egy bruttó 150E-s bér jóha nettó 100E... (állítólag TB-re meg nyugdíjra (jóvicc) megy ugyebár egy része - másrésze mondjuk a munkanélkülieknek segélyre / GYES ellátás... aztán az más kérdés, hogy a mostani nyugdíjasokat fizetik belőle... és mire én nyugdíjas leszek... nem is lesz nyugdíj vagy olyan nyugdíjkorhatárral, amit úgysem élek meg... a magyar egészségügy ellátását meg ne részletezzük, ahol egy alapvizsgálatra is 1hónapos várólista van... tapasztalat SZTK-s fogászat 1hó, de bármi olyan szakterület.. 1hónappal későbbi vizsgálati időpontot kapsz... egy komolyabb műtét meg több éves 1-2-3 éves várólista... persze menj magánrendelőbe plusz pénzért (fogászat - labor)... csak akkor mire megy el a befizetett TB!?)
    Persze mondhatnád... menjük Amerikába ott meg ha nincs betegbiztosításod... nagykaland - dögölj meg! Itt EU-ba legalább egy alapszolgáltatást kapsz cserébe az agyon adózásért!
    (számomra még inkább az EU-s megoldás a tetszetősebb... értsd közösen viseljünk bizonyos terheket csak milyen áron!? Bár én azt mondom, mindenki próbáljon öngondoskodó lenni és a nyugdíjáról - nyugdíjára is saját maga gondoljon, mert öregkorára az államra tuti nem számíthat majd... De OK! fizetek TB-t csak emberibb ellátás legyen! Fizetek adókat... de akkor ne ellopják / haveri körnek adják a trehány munkáért cserébe, hogy "felújítják" a falu főterét, stb.)

    Aztán a leadózott munkabérből veszel házat / autót.... adó-k tömkelege (földadó - súlyadó, fene tudja mi)... a kocsidba tankolt benzin-re fizeted a ÁFA-t és a jövedéki adót - útdíjat (a benzin fele adó)... ezzel elmész a hiperbe... ott a már leadózott jövedelmedből megveszed az a szintén ÁFA-s kaját -5-18-27% fajtától függően)... ha jövedéki terméket, akkor azt pluszba (pl. alkohol-cigi-chipsadó... na mondjuk ezeket hasznosnak tartanám, ha a befolyó pénzből tényleg a TB-re menne és a sok máj-tüdő-cukorbajos embereket kezelnék belőle és nem elfolyna, mint kb. minden más... fizetjük az útdíjat-autópályamatrica-megyei matrica, de olyan kátyúsak az utak, hogy nem igaz)
    Szal tényleg ennél még a "középkori" tized is jobb volt, az legalább csak -10% volt... a mostani rendszer meg kb. -60%-os!

    Hanem mert mondjuk munkanélküliek / nyugdíjasok / kismamák (jóesetben 3-6-12hónapig (munkanélküli) 2évig (GYES kismama) kap havi 20E "segélyt" a kisnyugdíjas meg jóesetben egy minimálbéres nyugdíjt 60E-ét és akkor ebből fizesse az ember a lakhatást (lakbér/hitel) a rezsit (áram-gáz-víz-net) és a kaját.... (ami szerintem egy havi 100E alatt nem oldható meg... még ha 30E-ért bérelsz valami lyukat - szobát.... rezsire elbaszol 30E-t (nyári-téli átlagolva) és napi 1E Ft-ért kajálsz, az is 30E / hó, marad 10E Ft-od mondjuk közlekedésre (BKV-bérlet) és akkor még nem is "szórakoztál" - spóroltál - félretett pénz lakásra, kocsira, új mobilra... tisztálkodási / takarító szerek esetleges megbetegedés - gyógyszer, ruha, fogyóeszközök... esetleg valami váratlan kiadás... új bútor... esetleg valami "szenvedély"... csoki-cigi-pia, stb.

    Aztán valami bevételi forrás kell, hogy ne haljon éhen az ember... Most melyik a jobb, ha így próbál neten megszabadulni a használt cuccaitól (ez sem különb, mint elmenni a PECSA-ba és ott árulni... ott is van helypénz... vatera-n meg pl. jutalék) sajnos tapasztalat ismerősi körben is...

    Én is szoktam eladni ezt - azt neten... hát de mennyi plusz jön / jöhet be belőle!? Havi szinten pár tízezer!? Annyi kereset kiegészítés meg kell...

    Ez most nagyon OFF lett, de kikívánkozott belőlem! Mert néha már bicskanyitogató, amit itt folyik!

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák