Új hozzászólás Aktív témák

  • devil-k

    nagyúr

    Elizabeth Strout- Kisvárosi életek

    Kissé értetlen vagyok, miért is jutalmazták meg az írót Pulitzer-díjjal ezért a könyvéért?

    Okés, voltak benne mély érzelmi krízisek, de semmi olyan extra dologgal nem találkoztam, amire ezt mondtam volna, hogy ez levett a lábamról... Találkoztam számomra is ismerős érzésekkel, de ettől függetlenül nagyon darabosnak éreztem az egészet. No, nem azért, mert "állítólag" ezek novellák is egyben... valami egészen más miatt. Kb. azt éreztem, hogy nézek egy izgalmasnak tűnő filmet, ahol a legdrámaibb jelenetnél ugrik egyet a szalag és átugorja azokat a drámai pillanatokat amiket igen is előtérbe kellett volna helyeznie. Az ilyen fontosabb cselekményekről volt egy-két sor, minden más, felesleges bugyutaságról pedig hosszú oldalak.

    Bekapcsolódik egy szereplő a történetbe, majd kilép. Az ember azt gondolná, hogy majd valami köze lesz a végkifejletben valamihez, esetleg összefésülik a szálakat, de nem... Zavaros sok helyen a cselekmény.

    Olive Kitteridge. Borzasztó ember. Tipikus pedagógus (tisztelet a kivételnek). Szeret pálcát törni mások felett, miközben az ő füle mögött annyi minden van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni vele. Próbáltam volna a személyében valami szerethető "valamicskét" találni, de egyszerűen nem tudtam. Önző, tudálékos, kirekesztő... stb.

    Látom, készült a könyvből mini-sorozat is. A trailer alapján szimpatikusnak tűnik.

    - mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák