Új hozzászólás Aktív témák

  • Helios

    tag

    válasz snowdog #27956 üzenetére

    Azt nem nagyon tudom értelmezni, hogy „átkötötték a csatlakozót, vagy a kábelt”. A csatlakozók kiosztása fix, a különböző protokollok dokumentáltak, nincs olyan, hogy egyik kábelnek más a kiosztása mint a másiknak. A gyorstöltőkben (de még az „egyszerűbb” töltők nagy részében is), valamint a töltendő eszközök nagy részében is (a Kindle is ilyen) dedikált (erre a célra kifejlesztett) töltésvezérő chipek vannak, amik adatcsomagokat is cserélnek egymással a pontos töltési protokoll kiválasztásához, és az újabb szabványú töltők mind képesek régebbi töltési protokollokra és régebbi kábelek használatára.

    Ha bármi gond lenne ezekkel, vagy ezek használatával, akkor naponta felmérhetetlen mennyiségű elektronikai hulladék is keletkezne a tölthető eszközökből és különböző minőségű kábelekből, amik össze-vissza vannak mindenféle töltőre csatlakoztatva.

    Persze mindenki azzal és úgy tölt, ahogy akar, de nincs elektronikai vagy informatikai alapja az ilyen fajta óvatoskodásnak, ez inkább egy urban legend és fals, félrevezető tanács.

Új hozzászólás Aktív témák