-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
unravel
őstag
Üdv,
Tudnátok segíteni?
Calibre-vel másolom a könyveket a PW 5-re. Van arra magyarázat, hogy a sorkizárt nem elérhető? [kép]
¯\_(ツ)_/¯
-
Tin
veterán
válasz unravel #27051 üzenetére
enhanced typesetting kell hozzá, szóval nem fog menni az ilyen beszerzett könyveknél, de még a vásárolt EPUB vagy MOBI formátumoknál sem. Csak a Kindle Store-ból vásároltaknál, vagy ha a szerző az Amazon saját formátumban tette elérhetővé. Konvertáld be előre arra ahogy szereted, és használd azt.
-
Dr.NX
addikt
válasz gippazoid #27050 üzenetére
Gondolod, hogy a SGUUVAY az ajánlott Kindle töltő?
Ez az Amazonos, 5 W-os.
De ahogy írták, annyit vesz fel, amennyi kell neki.Elfogadom a sütiket.
-
BBéci
legenda
válasz gippazoid #27050 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy az eredeti Kindle töltő olyan hatalmas teljesítményű.
Rákattintottam a linkre, az csupán egy Amazonon árusító cég kínálata, semmi köze a Kindle olvasókhoz, azok gyártójához.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
gippazoid
senior tag
válasz Degeczi #27059 üzenetére
Mobiltelefonnál ez így van. De én azt tapasztaltam, hogy 47%-ról 90%-ra feltűnően gyorsan, 30-50 perc alatt töltött fel, ezért tippeltem, hogy képes gyorsabban is tölteni csak az amazon töltők 5W vagy 9W-osak és ezért írnak tesztekben 2-3 órát a feltöltésre.
Az ezzel foglalkozó cikkekben linkelik az 5W-os amazon töltőt de ha kattintok, a linken már mindig 9W-os van.
Lehet, hogy képes a készülék már gyorsabb töltésre is csak az nem biztos, hogy jót tesz az akkunak.
Gippazoid Novelties Inc.
-
Degeczi
nagyúr
válasz gippazoid #27060 üzenetére
A 9W kb. korrekt, pl az Oasis max. 1.5A áramfelvételre képes, tehát azt egy 5W, azaz 1A adapter nem tudja teljesen kiszolgálni, azzal valóban lassabb lehet.
De a fölött már mindegy, h 9W vagy 20W, gyorsabb nem lesz annál, mint amennyit a Kindle max igényel
De pl a régebbi, kisebb Kindlik max áramfölvétele csak 0.5A volt, azokhoz egy 5W adapter is bőven elég[ Szerkesztve ]
-
Kronk
őstag
Na megjött a pw5, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
Rögtön egy kérdés a regisztrációnál, usa-t vagy UK érdemesebb választani? Számít valahol egyáltalán?http://totesz.myminicity.com/
-
adik
őstag
Halihó!
kariaji Kindle 2019, csatlakoztatom win10 PC-re, hallom az "usb eszköz hang"-ot, de nem jelenik meg sehol a készülék (Calibre 6.10, My Computer, Eszközkezelő...). Másik USB portot, másik USB kábelt próbáltam, ebook-nak adtam még egy factory resetet. Az előző Kindle 5-öm tök jól látszik még mindig.
Első gondolatom, hogy hibás. Mi legyen a második?Kettő, csipkebokor vessző!
-
gippazoid
senior tag
Az valami konvertálási hiba, ha angol nyelvű epub könyvben az aposztróf helyett â euró és TM jelek vannak?
Gippazoid Novelties Inc.
-
vegyszer
addikt
Azért érdemes ezt a kérdést körbejárni.
Csak egy saját tapasztalat. W10 alatt a telóm az istenért nem volt hajlandó USB pendive módjára csatlakozni. Érdekes módon W11 alatt semmi gond vele.Én azért még nem adnám fel ennyivel. De a mail küldés még mindig ott van..
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
HardRic
addikt
https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=272407
Itt le van írva minden szuper részletesen, de nem kell megijedni. A lényeg, hogy telepítve kell legyen az Amazon Kindle Previewer 3 nevű programja, valamint a KFX output plugin Calibre-ben. Fontos még, hogy ha a könyv nyelve a metaadatokban nem angol, akkor elfog szállni hibával a konvertálás.
Angol könyvek esetében viszont tökéletesen működik az enhanced typesetting, a szavak elválasztása stb. stb. -
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Tudom, kicsit off, de esetleg emlékszik valaki arra, hogy nag, akciók alkalmával mennyi volt a Fire HD 8 Kids Pro tablet ára? (most németeknél 159€)
Köszönöm!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
fila
senior tag
válasz vegyszer #27074 üzenetére
Én 2021-ben 70 euróért vettem a HD8 Kids-et.
Most is akartam, talán 80 volt most, de nem biztos, csak előtte kicsaptak az Unlimited nyavajából/Kids+ ból 4 év után, mert rájöttek, hogy Mo-n vagyok, itt meg nem lehet igénybe venni azt.5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
Tin
veterán
Frissült a PC-s Send to Kindle app.
Ez már tud EPUB-ot is feltölteni a Kindle-re, és mivel beépül a jobb gombos menübe, elég jól használható. Csak a szerzőt és a címet kell kézzel kitölteni. EPUB-ot eddig csak az Android/iOS app tudott ráküldeni, most már a PC is.
Ahogy nézem, még a MOBI is támogatott, pedig azt elvileg valamikor majd kivezetik.
[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
BUÉK!
Mivel lehet tisztítani a Paperwhite kijelzőjét?
A mobilom üveg kijelzőjét dm-es fertőtlenítő kendővel szoktam, de normál LCD-t károsítja,. homályos lesz tőle.Az olvasót eddig nem vittem ki a lakásból, pl. tömegközlekedési eszközre, mert nem tudom, mivel lehetne tisztítani. Lapozó gomb nincs, pedig a műanyag készülék ház bírná a kendőt.
Gippazoid Novelties Inc.
-
Tin
veterán
Kindle szokott pixelhibás lenni? Az enyémet (Paperwhite 5) szeptember végén rendeltem, elolvastam rajta vagy 15 könyvet, de kb november közepétől a fiókban volt, mert éppenséggel papírkönyveket olvastam. Most vettem elő olvasni, és az apró porszem nem akart eltűnni, akkor látom, hogy egy fekete pixelhiba, de így konkrétan a kijelző alsó harmadának közepe felé. Nézem jobban, van egy másik is, az viszont a felső harmad aljánál, középen, de az nem annyira erős.
Újratörlés, újraindítás megvolt, de nem tűnik el. Szóval gyanítom, hogy ez permanens. A boot képernyőn is látszik (a fától kicsit balra, illetve pont középen felette), és feltűnő, szóval ez új korában biztosan nem volt meg. De attól, hogy a fiókban állt, hogy jöhetett elő? Be se volt kapcsolva, nincs rajta reklám, tehát egy fix kép volt megjelenítve rajta.
Na, kikapcsoltam a kijelzőt teljesen, és lámpával találtam még vagy 5 pixelhibát Mondjuk ezek azért kisebbek, kevésbé észrevehetőek.
Amazon kicseréli ilyenkor?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz HardRic #27088 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. De újra cserélik, vagy valami refurbishedre? Mert karc nincs a készüléken, vigyáztam rá, ki se vittem a lakásból, és az akkujában van kb 2 töltési ciklus. Semmi kedvem valami használtabbat kapni helyette.
Ráadásul azt se tudom, hogy ha ezt visszaküldöm és kapom a másikat, de az mondjuk refurbished, akkor besz.ptam?
-
Professzore
csendes tag
válasz brickm #27079 üzenetére
Üdv,
Ha megfelelő minőségű a szken (amit kétlek), akkor egy OCR-rel egészen vállalható minőség kihozható belőle, de ez úgy egy napnyi munka, és akkor még nem ellenőrizted.
Ha ez nem pálya, akkor vannak PDF szerkesztő szoftverek, amelyekkel lehet manipulálni, de ez is javarészt kézimunka (a külső margó pikk-pakk lejön, de az oldalak elvágása és úrasorrendezése azért gigászi feladat).
Szóval technikailag lehetséges, de hogy értelme van-e, azt már neked kell eldöntened. -
s4hu|SyD^
addikt
Calibre szoftvernél kell valamit beállítani mielőtt Kindle-re teszek epub-ot?
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Degeczi
nagyúr
válasz s4hu|SyD^ #27095 üzenetére
Ha közvetlen, kábellel ráküldésre gondolsz, akkor az nem megy, hiszen maga az olvasó eszköz nem támogatja az EPUB-ot. A Calibre ezt persze tudja is, így a Send to device először magától átkonvertálja egy Kindle formátumra (célszerűen AZW3) és azt fogja átküldeni.
Az EPUB csak úgy jött képbe, h az Amazon a fiókodra küldött (emailben vagy alkalmazással) ilyen formátumot már szintén magától átkonvertálja, így az annak fontos, aki nem használ Calibre-t.
-
Laslow
senior tag
válasz Degeczi #27096 üzenetére
Nem úgy volt, hogy egy ideje már támogatja a Kindle az EPUB-ot? Én főleg azokat küldök a PW5-re, és nincs gond velük. Azt nem tudom, hogy egy régi Kindle tudja-e kezelni, vagy azok nem is lesznek soha EPUB-kompatibilisek.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- iPad 10.gen WiFi / 64GB / Blue (203)
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest