Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    válasz horcsog #87375 üzenetére

    Hogyne érdekelné a dög...
    Rengetegszer írtam már, víz alatti videókat kell nézni! A csuka érdeklődő, aktív hal. Szemügyre veszi a számára érdekes dolgokat, körbe úszkálja, böködi az orrával, pofájával. Ha valami gyanús neki, akkor nagyon óvatosan, szinte hozzá sem érve csak szájába veszi, forgatja a kiszemelt "valamit". Ezekben az esetekben működhet/működik a dög hal. Én is jó párat fogtam már így.
    Haver egyik ismerőse kifejezetten nagy csukákra vadászik, fűzött döggel, távdobó bojlis cuccal. :D És fogja, nem is akármilyen dögöket!
    Az élő halas, tapogatós módszer valóban nagyon jó, a nyilvánvaló hátrányán (csalihal) kívül az akadós terep sem a barátja, márpedig a csuka is szereti a különféle tartásokat.

    Szerintem a legjobb módszer, ráadásul izgalmas, aktív technika a "sétáltatós" úszós peca. Ezt is lehet finomabban durvábban, csalihal méretétől függően, "szokásos" méretű csukszikra 15-20 grammos úszó bőven jó, de én kis holtágon, rövid bottal, finom cuccal 6 grammos úszóval is nyomattam, hogy szépen óvatosan be lehessen libbenteni a szerkót a kiszemelt helyre.

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák