Új hozzászólás Aktív témák

  • Steady74

    Topikgazda

    Pepi (:R:R:R) barátommal voltunk pénteken a préri tavon pecázni egyet. Elég érdesen alakult az egész peca. Rögtön azzal kezdem, hogy a honlapjuk szerint májustól szeptemberig szabad az éjszakai horgászat péntekenként az egyes tavon, erre közlik a bejáratnál, mikor telepakoltuk már a kocsikat, hogy nincs péntek éjjel horgászati lehetőség az egyes tavon, csak a bojlison, állítólag két éve már. Mondom az érdekes, mert a honlapon nem ez van... Végül is megengedték, hogy horgásszunk, mint ha faházat béreltünk volna, mivel a bérlőknek lehetséges a peca éjszaka is. Bojlisra azért sem mentünk, mert ott 80-90 métereket kell dobni, és medium feederekkel készültem az egyes tóra, a bojlison esélytelen lettem volna, nem beszélve a feleslegesen kidobott napijegyről.
    De hála a portás néni kedvességének a tó középső részén leültünk, beetettem a tó közepe tájára és elkezdődött a peca. Sok kisebb, olyan 2-3 kg-os ponty után este 10 felé beindultak a nagyobbak, 5-6 kg közöttiek jöttek szépen. Kiakasztott klipsszel horgászom úgy, hogy a kosár vízbe érése előtt magam mellé/mögé tartom a botot, ezzel kb 1,5 méternyi zsinórt nyerek, amit feltekerek a dobra mikor ráfeszítek a zsinórra, utána átváltom a nyeletőféket. Hát volt egy hal, aminél ez nem volt elég... elvittem a szemetesbe a szemetet, mire hallom, hogy kerepel a nyelető. Rohanok, de késő volt, lekapta az ágasról a botot, és berántotta a vízbe. A bot nem lett meg (rohadjon meg...), valamiért nem úszott a víztetőn... Körbejártam a tavat, reggel csónakkal is körbevittek, az éjjeli pecásokat megkértem, hogy szóljanak, ha úszó botot látnak, megadtam a telszámom nekik, de eddig senki nem hívott, és a portán sem adták le a botot... szerintem nem is fogják.
    Ezek után sorra jöttek az 5-6 kg pontyok, de kedvem nem sok volt a horgászathoz. 3 óra után leálltak a kapások, fél 5ig nem volt semmi, ekkor összepakoltam, körbe csónakáztuk a tavat, körbejártunk kétszer, de a botot nem találtuk meg...
    végül is ha a halak darabszámára, egyedsúlyára nem lehet panasz, de ahogy indult a peca, meg hogy elvitte egy hal a botomat (30 éve pecázom, ilyen még nem volt), hát több, mint csalódott vagyok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák