Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    őszintén bevallom, szerintem durván túlbonyolitjátok az étkezés részét és (szerintem) nem is ahelyes oldalról közelititek meg.

    alap a következő: egyél jól, egészségeset és edz sokat. legyen meg az arány az étkezés és az edzés között. ha keveset eszel és sokat edzel, lefogysz, sovány leszel, ha sokat eszel és keveset edzel, az sem jó, elhizol. meg kell találni azt a pontot, amikor annyit viszel be tápanyagot, energiát, amit a tested az edzésekkel együtt fel is dolgoz. ezt legjobban az emésztéseden tudod leszűrni, mikor kimész a slozira..

    ott kezdődik az egész, hogy ki kell szórni azt a sok szart amit esztek mai napig. vissza a gyökerekhez, zöldség gyümölcs zöld levelek... és ha tehetitek, akkor minél nagyobb arányban legyenek ezek bio élelmiszerek, vegyszer és méreg mentesek, gmo mentesek. sajnos tudom, kurva drága történet, de ez van. ezeknek az élelmiszereknek 4x-5x nagyobb a tápanyag értéke mint az amit a boltban meg hiperben vagy a piacon kapsz, ez van. ez tény. aki egyszer kipróbálta, hamar érti a különbséget.
    a sok, évek alatt betolt szar amit megeszel, az teszi tönkre a bélflórát, az emésztést és rakódik le olyan méreg a bélrendszerben a belek falaira, amik miatt a tápanyag nehezen szivódik fel. kvázi a szervezeted védekezik a szar ellen.. igen, ez igy helyes, de értjük hogy mi a baj, miért dolgozik igy a szervezet. mert szart eszünk. el kell dobni a szart, lecserélni az élelmiszereket amennyire csak lehet, méregteleniteni és a szervezet elkezdi kipucolni magát. hamar érezni fogod, hogy kevesebbet elég enned azért hogy ugyanolyan energikusan végig told a napot. mert amit megeszel abból sokkal többet dolgoz be a szervezeted, mert tisztábbak a beleid falai és tiszta az élelmiszer..

    kreatin? meg hasonló szarokat tolni? ugyan már...
    van tiszta bio tejsavó fehérje koncentrátum, van aktiv árpa csira, minden méregtől és egyébtől mentesek, igazi magyar termékek.. ezeket lehet tolni kiegészitőként banán turmixba. ne vegye el senki agyát a marketing bullshit, olvasni olvasni és ami nagyon fontos, ismerd meg a tested. tudd mire van szüksége, próbáld ki.
    tolhatod be százával a fehérje grammokat, úgysem fogja a szervezeted feldolgozni..
    diéta? ugyan már... modern kori tömegbetegség, igazi pszichés agyrém..
    absz igazság: az vagy, amit megeszel. nem is olyan rég jól meg is undorodtam én is magamtól, pedig már akkor is igyekeztem tudatosan egészségesen enni, de rá kellett jönnöm, hogy jó nagy hazugságban éltem. pár hónapja kidobáltam mindent a hűtőmből, a polcokról és sokkal tudatosabban válogatok. tanulni kell, mert újak az izek (az igazi izek végre) és sokszor gondban vagyok hogy mi van ha nem eszem kenyeret etc.. ez csak egy példa, ennyire elkorcsosultunk már étkezésileg.. szép hosszú folyamat, de megéri. :)
    mindenből lehet, bűnözni kell és jó, de ésszel. tudd, érezd, hogy ha betolsz egy fél kilós steak-et negyedévente, akkor sincsen baj, mert a tested simán megoldja, mert annyira egészséges és tiszta.. de alap, hogy ilyen dolgokhoz igenis alapvetően a bázis élelmiszereid micsodák, mivel egyensúlyozod. mert 100%ra sosem fog menni, ahhoz a világ összes pénze sem elég, ez van. de az egyensúlyt meg lehet találni.

    nem a gyúrós porokban van a megoldás elrejtve. azt használja az aki pumpálja magát, össze is fog esni utána pikk-pakk, én nem sajnálom ezeket. erős akarsz lenni? máshol kell kezdened a megoldást megtalálni és épitkezni. ez az igazi póver :K

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák