Új hozzászólás Aktív témák

  • eddie1978

    aktív tag

    Látom a méretezés a téma most. Tavaly vettem egy CX és egy XC bringát. Mindkettőnél a kisebbet vettem. Nos a nagyobb jobb lett volna mindekttőből. XC 90->110mm stucni cserével jó lett. Ellenben a CX kicsi.

    191cm vagyok 92cm belső lábhosszal, 194cm fesztávval és 305mm hosszú cipővel, ami egy Shimano 48 méretű XC cipő.
    A kicsi vázból adódik, hogy alacsonyan van a kormány és közel. Itt a közel a probléma. Cipőm orra elakad a gumiban kanyarodáskor. Ez életveszély. Emiatt ennek mennie kell. Most keresem helyette a következő CX bringát, esetleg gravel. A középagy-első tengely távolság szinte mindenhol kicsi a rövid vázból adódóan. Alig maradt választék ami elöl-hátul átütős és ha lehet flat mount tárcsafékes. Ezek nagyon beváltak nálam a mostani Giant bringán. Giant a D-fuse D alakú nyeregcső miatt esik ki. Nem lehet cserélni másra.

    Ami versenyben maradt az a Norco A Threshold Tiagra, Kona Jake the Snake, Jamis Renegade Exploit, Niner RLT 9. Még megvárom Cube mit hoz ki 2018-ra. A legtöbb gyártó elment a gyerek méret irányába.
    Amit most keresek az egy 590mm< felsőcső, 627mm< FC távolság és 600mm< stack méretekkel rendelkező bringa. Amennyiben valaki tud ilyenről írja meg.

    Csak körültekintően a méret választásnál!

Új hozzászólás Aktív témák