Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz maximilian4 #77998 üzenetére

    Ameddig újdonság egy pedelec, tehát először ül rá az illető, mindenki nyomja maxon mint a süket a csengőt, de idővel rájön, hogyan is kell használni ha hosszabb távokat szeretne menni vele. Simán ki lehet kalkulálni a hatótávokat ha ráérzel. Én ránézek egy szintre, távra, és már tudom, hogy elég lesz az 1db akku vagy kell a tartalék. Ha valaki nagyon edzetlen és nagyon kímélőben akar kezdeni, akkor rövidebb távokat kell menni pedelec géppel is, hogy elkerüld a lemerülést. Ahogy hozzáedződsz úgy kell egyre kevesebb rásegítés és ezáltal nő a hatótáv. Meg azt sem érdemes elfelejteni, hogy pl egy kezdő ha feltolja turbo fokozatra fölfelé egy technikásabb terepen, lehet nagyon meglepődik, mert nem lesz meg a technikai tudása ahhoz a sebességhez, aztán nincs kizárva, fölfelé is fékezni kell. :) Arról nem is beszélve ha esetleg 45-ös verzió, vagy ki van véve a korlátozás, és lefelé menet turboban felejti, elég néhány pedálcsapás és 40-50 el tép lefelé. Észnél kell lenni azért, pláne ha tapasztalatlan ember kézbe kerül egy ilyen monti.

    Ha valakit érdekel, még utoljára bedobok gy lehetőséget Cross trekking vásárlásra. :)
    Tehát ez van nekem, 52-es és 56-os méretben: [link]
    Nagyon pofás kis gép, cross trekkinghez mérten egész kellemes felszereltséggel. Kiváló Shimano hidrós fékekkel. Ez a gép 180K az üzletben, én 120-ért odaadom extra akció keretén belül, mert igen sürgős. A bringák egy métert nem gurultak, még dobozban vannak. Teljes körű jótállás érvényes rá, lepecsételt garanciajegy. Hétfő estig van lehetőség a bringák átvételére Budapesten a vadonsport üzleben. Utána már nem él ez a lehetőség, mert elutazom külföldre és a bringákat visszaadom a boltnak.
    Tudom, hogy most nincs szezon, kevesen vesznek ilyenkor bringát, de érdemes lecsapni rá annak aki ilyen kategóriát keres. Tavasszal egy ilyen gép 180-200k.

Új hozzászólás Aktív témák