Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz raczger #57317 üzenetére

    Nem verseny, bár eléggé embert próbáló a túra, az biztos. Az Alpinbike egy kerékpárbolt és kerékpáros klub is egyben. Tavasztól őszig kb hetente szerveznek túrákat és teszt tekeréseket. Én már jó párszor voltam velük hazai túrákon. Az Alpok átszelés (Cross Alps túra) a legnagyobb és legkeményebb túrájuk.
    Kb 400km táv és 12000m szint. Kizárólag terepen, az Alpokban. Erre szeretnék elmenni, remélem jövőre összejön.

    ---Lasali---: Igen, egyetértek!

    maximilian4: Nem mondom, hogy ebben nincs igazság, sajnos egyre egészségtelenebb a környezet amiben a legtöbb ember kénytelen élni. Beleértve a levegőt és a tápanyagokat is.
    De azt sem szabad elfelejteni, hogy az emberi szervezet rendkívül alkalmazkodó. Lehet nem tökéletes a példa, de nézz meg egy drogfüggőt. Egy heroinfüggő, vagy valamilyen kőkemény dizájner drog függő, annyi kábítószert el tud fogyasztani egy nap, aminek akár a felétől, egy átlag, egészséges ember azonnal meghalna. Sajnos volt több ismerősöm is aki kemény drogfüggő lett, saját szememmel is láttam milyen kábítószer mennyiségeket el tudtak pusztítani. Szerintem abba akár több ember is belehalt volna, ha megpróbálták volna akár együttes erővel elfogyasztani azokat az adagokat.
    Ez nem jelenti azt, hogy a végtelenségig mehet büntetlenül, csak próbáltam érzékeltetni, hogy az emberi szervezet tud alkalmazkodni szélsőséges körülmények esetén is. Persze van aki gyengébb és beteg lesz, de a többség szervezete alkalmazkodik. Ettől még nagy a rizikó, ha ennyire szennyezzük a környezetet, de azért nem törvényszerű, hogy mindenki rákos lesz aki mondjuk belvárosban él. Abban sem lehetsz biztos, hogy az a szomszédod nem lett volna rákos ugyan úgy egy erdő közepén. Ez a génjeinkben is benne van. Persze az is lehet, hogy rásegített a szmog. Ha nem tudnánk alkalmazkodni a környezetünkhöz, már rég kipusztult volna az emberiség nagy része.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák