Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Hasaggymeg #186568 üzenetére

    Amint elvonulnak a mínuszok, használatba veszem.
    Természetesen a fóliázásra értettem. :)

    INTELligent: Köszi! De, pontosan a vizes-babasamponos vázra teszem a fóliát, sőt még a fólia is be van vizezve ez így van kitalálva. Máskülönben ekkora felületekkel nem lehetne szépen dolgozni. Autókra is így teszik fel. Ezek olyan fóliák, hogy a ragasztója nem vízbázisú, nem oldja le a víz, viszont a vizes felületen csúszik, többször is vissza szedheted, így lehet hajszál pontosan oda tenni ahova szeretnéd, majd egy kis gumis kártyával elsimítod, és amint kezded kiszorítani a vizet alóla, elkezd tapadni. Így lehet elérni a pontos illesztéseket és a buborék mentességet. [kép]
    De a videón is jól látszik, hogyan kell ezt csinálni: [link]

    mobal: Egyelőre nem tervezem, hogy fóliázást vállalok. :) Tapasztalatszerzésnek jó volt, de amennyi melóval jár, annyi pénzt nem fizetnek ki érte a kerékpárosok.

    goldnarmz: 20 ezer az elég baráti árnak tűnik. Nekem 2 éve csinálták 50 ezerért a premium protect-nél. [link] Viszont tényleg teljesen becsomagolta a vázat, villát is.
    20 ezer még úgy is baráti ha csak egy egy nagyobb csíkot tettek a főbb felületekre.
    Amúgy a minőségi fóliák 20-30 ezerbe kerülnek négyzetméterenként. Egy kerékpár alapos fóliázásához kb el is használod a négyzetméter nagy részét. Xpel, Hexis stb, ezek öngyógyuló fóliák, ami annyit jelent hogy ha összekarcolod akkor szobahőmérsékleten begyógyul és eltűnnek a karcok. Az invisiframe-es készlet 43 ezer ft-ba került, szállítással együtt, és még csinálhattam is meg. :D

    Én is csak azért álltam neki, mert az invisiframe-nél volt készlet a bringámhoz, így már nem kellett méretre vágnom, ha nem találtam volna, akkor biztos, hogy szakira bízom. Kisebb részleteket persze én is kiszabtam, mert több helyre is tettem mint ami a készletben volt, de egy teljes vázat nem vállalnék úgy, hogy én szabok ki mindent. Nagyobb felületeket egyébként úgy lehet csinálni, hogy valami speciális, könnyen eltávolítható maszkolószalaggal leragasztod a fóliázandó felületet, berajzolod a formát, majd leszeded a maszkolószalagot és az alapján kivágod a fóliából. Legalább is a premium protec-es sráctól ennyit ellestem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák