Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Salex1 #147718 üzenetére

    Nem akarok vészmadár lenni, de sajnos az olcsó vezeték nélküli mérők.mind kukába valóak. Nekem van vele tapasztalat elég így meg is osztom veled.

    Szóval az adott Crivit "márkájú" óra egy nagy hulladék sajnos. A bajt az okozza, hogy nem kódolt a jel amit az adó a vevő felé ad, így összeszedi a zavart. Így sosem fog normálisan működni, ahol sok az elektromágneses zaj. Nekem mondjuk kb pontosan mért, ameddig működött. Kettő is volt nekem belőle. Az első elhalálozott az elem cseréje után ismeretlen okoból. Az elem nem volt sérült, így nem folyott ki a sav belőle. A második egy idő után nem tudta venni a jelet a szenzortól, így nem mutatott semmit. Amúgy is a rögzítése egy vacak, a legkisebb bukkannó után már a mágnes és a szenzor közti távolság megnőtt, így nem mért addig, ameddig meg nem igazítottam. Szóval kuka lett pár hét után az is.

    Idén tavasszal vettem egy Velotech Wireless 15-öst, ami ugyanazt játszotta el, amit a második Crivit. Az is kuka lett.

    Utána vettem két hete egy Cateye Velo Wireless+ -t. Ég és föld a különbség közte és az olcsó hulladékok között. A jel kódolt, így nem zavarja semmi, a küllő mágnes és a szenzor is atomstabil. Most az asszony bringáján van, én vettem egy Bryton Rider 15-öt.

    A tanulság az, hogy el kell felejteni az olcsó vezeték nélküli mérőket. Vagy olcsón kell venni vezetékest vagy többet kell rá szánni. A minimum egy BikeFun mérő legyen, ez már 9ezer Ft-ért van vezeték nélkül, a vezetékes változata 5ezer Ft. Az általam említett Cateye 15ezer Ft, de híresen legendás, hogy nagyon ellenálló és kiváló japán minőség (ott is gyártja a cég!).

    Személy szerint ha van rá keret én GPS-est ajánlanék, mert egyrészt komolyabb, másrészt később lehet "okosítani" különböző ANT+ vagy BLE érzékelőkkel. Nem kell horror árakra gondolni, ott a Magene Gemini210, ami kínai webshopból kijön 4ezer Forintból szemben az iGPSPORT és a Bryton szenzorok 10-11 ezer Ft-os árához. A legnagyobb okosság, hogy a Magene kettő az egyben, mivel CAD (pedálfordulat mérő) és sebesség szenzorként is tud működni.

    szerk.: Látom vezetékes a mérő. Milyen fajta? Az tud még hiba lenni ha fordítva van rögzítve a szenzor. Ilyenkor meg kell fordítani. Az elemfedél kifelé nézzen és a villán előre felé álljon a szenzor ne hátra ha bal oldalon van, jobb oldalon még hátra!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák