Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz ZolkoW #126185 üzenetére

    Nekem meg az az érzésem, hogy nézegetem a 4-5-6-8-10 kamerás 2-3-4-500.000 forintos pókszemű telefonok fényképes tesztjeit, és a hipermodern csúcstechnikájú 50 Megapixeles gép bármely fotóját teljes méretben megnézve kb. olyan minőséget látok, mint amit kb. 8-10 évvel ezelőtt egy 50 ezres kompakt bőven tudott 1 db normális méretű lencsével és bármilyen lapkával. Igaz, hogy nem 50 Megapixeles a kép, hanem csak 8, de a képminőség szinte ugyanaz.
    Plusz kiderül, hogy ott van a 8 db lencse a telefon hátulján, hogy már csak két ujjal lehet megfogni, hogy le ne takard a felét, és akkor mire használja a 7 másikat: az egyik csak a portréfotózásnál kapcsol be, a másik csak 4x-es fix zoomot tud, a harmadik csak ultraibolya fényt érzékel, a negyedik azért van, hogy ott legyen, és a végeredmény meg nem jobb, mint egy fényképezőgépé amivel fényképezni lehet.
    Egymással talán összemérhetők, hogy a félmilliós egy egész kicsivel mintha jobb képet csinálna, mint a négyszázezres, de mindkettő szarabb, mint egy normális fényképezőgép.
    Ettől függetlenül szerintem is lelassult a kompakt kategória, de szerintem nem baj, ha mindent a maga csoportjába helyezve vizsgálunk. Egyébként valahol logikus, az emberek a telefonjaikkal váltják ki a kompakt fényképezőgépet, mert egy telefont könnyebb hurcolni, plusz telefonálni meg internetezni is jó, ezért nyilván csökkent a kereslet a kompaktokra. És mivel az átlegembernek bőven megfelel a telefon minőségű fénykép, nem fogja szerkeszteni, javítgatni , maximum mindenféle hülye fancy szűrőket pakol rá ami alatt úgyis mindegy a képminőség, így nincs szüksége még egy külön eszközre hiába tudna jobbat. A nyuszifület a homályos szelfire is rá lehet aggatni, a fotókészítést meg meghagyja a fotósoknak.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák