Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz IMIIKE1998 #112642 üzenetére

    Még jó, hogy beletettél már vagy 40 km-t az új bringába.... érdemes kicsit pihentetni. :D Azt mondjuk nem értem, hogy ha szemből jön két autó, és te közéjük ékelődsz, akkor hogy mész a padkára? Akkor a felezőn kellene menned, nem? Na mindegy, ez ilyen veszélyes sport, le is b*zizhatnak, menj pingpongozni. (ha már a futás sem jön be, mert nem izmosít) :C

    Más:

    (#112649) RaiZka: mire megírtam a kis novellámat, már írtál... :DDD Amúgy vannak ám itt bőven erős emberek, lennék vagy a századik. Meg én szerintem az első kis keresztbordán felütésest kapnék...
    Egy kis számolgatás azoknak, akik első lánctányért akarnak cserélni, hogy gyorsuljanak. Szombaton egy rövid szakaszon együtt tekertem RaizKáékkal :R , 3 outi volt meg a Focus (27,5x2,2 X-K+RK) ;] . Hátul mentem szélárnyékban (ne zavarja őket a Niva hang, meg pulzuskontrol volt, de nem ez a lényeg), 12 km-en mentünk 35,1 km/h-s átlagot, volt benne 1-2 lassulás a forgalom miatt, emelkedő nem nagyon. Elöl 40-es tányér, hátul pedig 15 vagy 13-on volt úgy, hogy pont kényelmesen lehet tekerni, így volt 90 körüli a pedálfordulat, ahogy a kalkulátor is kiadja (32 és 37 km/h-t ad meg). Itt volt a pulzusom 140 körül (szélárnyék!).
    Innentől kezdve minden rajtam múlt volna: ha kimegyek előre, akkor felmegy a pulzus, jobban fárad a lábam, de ugyanezzel az áttétellel tudom tartani a sebességet. Ha lerakom 40/11-re, akkor 44-gyel megyek, ez síkon a bőven sok kategória, nem is bírnám tartani egyedül. És itt még mindig csak 90 a pedálfordulat. Ha lejtőn ezt megtekeri valaki 120 pf-ra, akkor 58 km/h-val megy. Ott már többet lehet nyerni a testhelyzeten a légellenállással. És ez 40-es nagy tányér.
    Okoskodásom lényege: még mindig a bringás ereje a lényeg és a pedálfordulatszám. Ha gyorsulni akarsz, többet kell tekerni és pörgetni, pörgetni, pörgetni! Nem tányérokat cserélgetni azért, hogy gyorsulj.
    Lehet mondani az ellenvéleményeket, elfogadom! :K

    [ Szerkesztve ]

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák