- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HBO Max & OD topic
- Crypto Trade
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Visszavonta az Intel és a Qualcomm Huawei-hez kiadott exportlicencét az USA
- Ubuntu Linux
- Bittorrent topik
- Windows 11
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz SoundON #111692 üzenetére
Ma ittam először egy közel 6hétig zárt zacsiban pihentetett CMet.
Ez az uddeyi, száraz etióp, presszó pöri volt.
Nekem nem jött be.
Sokkal finomabb őrlés kellet neki (EK 2,0-ról 1,7-re kellett lemenni) de az ízek, aromák nekem már laposak voltak a korábbi 2heteshez képest. Ettől függetlenül egy nagyon finom selymes, elegáns, balanszos kávé volt, sajnos igazi jelleg és aromák nélkül.
De biztos olyan is van aki ezt szereti -
Bazsee71
őstag
válasz SoundON #111699 üzenetére
Érdemes egy ilyen tesztnek párszor nekifutni.
Rendszeresen rápróbálok 6-8 hetes csomagokra, nagyon kellemes, letisztult kávék készülnek belőle, teljes ízpotenciállal.
3 hónap az, ahol már általában felfedezhető hanyatlás, de 6 hét pihentetés az mindegyiknek javára vált, sőt. -
rastacsz
tag
-
qvik27
tag
válasz SoundON #112068 üzenetére
Háát... Szóval valóban érdekelne az az elképesztő technikai vívmány, amitől egy ilyen gép 2M+ árú lesz.
-- Flame on --
Neb...uk má' meg! Felfedezték az érintőképernyőt, vagy az időben lefutó teljesítményvezérlést??(...vagy azt nem is tudja, csak a fix értéket a csapolás alatt?..)
Talán a 12 "memory slot"? (Hű, ez aztán gavalléros!)
Áháá - ez lesz az: a karabiner a csávóka játszós nadrágján!
Ugyanez a véleményem a múltkori Lelit témában. "Azért vacak, zörgős, sorjás, mert csak 650000.- Huf az ára"?? Még jó, hogy lehet kapni!
-- Flame off --
Red Baggies Guatemala "Las Amapolas" - phühh, ez, kérem, nagyon rendben van10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
rastacsz
tag
válasz SoundON #112092 üzenetére
Az eversysből kiindulva (lehet, hogy a rendezvény elején, vagy kávé váltás után kóstoltam, de nem volt nagy szám, sikerült jobbat innom kézzel csapoltból, ami inkább a minőség hullámzását mutatja a standokon) még messze van az állandóan tökéletes espresso, pedig abban integrálva van minden.
Ezekből a fejlesztésekből nekem már az is tetszik, hogy egy-egy eszköz már legalább adatokat gyűjt. Eddig nekem a mazzer egy stabil, de konzervatív termékeket gyártónak volt meg. Itt meg már van kések közötti távolság mérés, nem csak számmal megjelölt "fokozat", ami pár éve még nem is volt nullázható. (ezzel pl egy több üzletes kávézó könnyebben tud információt megosztani az egységek között) A felső késtartó kiszerelhetősége anélkül, hogy a beállítás elveszne pl javítja a karbantarthatóságot (ezt több gyártó már régebb óta alkalmazza.)
Az adatok ismeretében a gépeket kezelő pl nagyobb eséllyel indul a jó irányba(pl, mint a számítógépes futómű állítás, ahol piros - sárga - zöld tartomány van, de lehet azt még tweak-elni) , amivel jobb produktum érhető el.
Én sem vagyok meggyőzve az automatikus állításról, mert akkor egy mindent egybe integrált automata is elég, nem kell tedd ide - tedd oda funkcióra redukált ember.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
qvik27
tag
válasz SoundON #112110 üzenetére
"...én sem igazán értem hogy miről is beszélsz, mi a felháborodásod tárgya?"
Pedig leírtam. Ez - bár nem felháborodás:
Mi teszi profivá? - nincs hangsúlyozva.
Mi benne az igazi innováció? - Hát, ha annyi, amennyit látok a videón, akkor a videó nagyságrenddel többe került, mint a nóvum előállítása.
---de télleg ejthetjük a témát
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Bazsee71
őstag
válasz SoundON #112118 üzenetére
Rengeteg féle van, szerintem bármelyik megteszi, pl. ez, nullázni valóban nem lehet. 1/2"-os külső menet, 3/4" vízkiállásról 3/4"-1/2" flexi cső az óráig, órától 1/2"-3/8" flexi cső a patronig. Igazából egy plusz flexi cső, kb.1000 Ft, és egy szűkítőt meg is spóroltál.
-
senior tag
válasz SoundON #112428 üzenetére
Hát én a dmkotyvasztással is elvoltam, úh valamit valamiért alapon jó lesz sztem. Unom már a szénport a kancsóból poharam alján…
Én amúgy sem tudom annyira kiszálazni az ízeket egy kávéból, csak azt érzem, hogy finom, vagy nem finom[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
kurtuzov
senior tag
válasz SoundON #112428 üzenetére
Nekem a DM kevert vízzel készítés sokkal jobb (nem karcos) ízeket produkál, mióta a kevesebb mennyiségű sót, 80 TDS körüli értéket eredményező receptet használom. Nemcsak a GC fúvókaszűrő járt jobban.
[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz SoundON #113044 üzenetére
Köszi. Látom kapcsolót is építettél neki. Utóbbin gondolkodom, hogy csak csapoláskor kapcsoljon be vagy külön kapcsolhassam. Én aktuálisan a Linea mini jellegű megoldásban gondolkodom, csak a rézcső miatt is kicsit kevés a hely a bojler és a gőzcsap között.
Viszont ez az ezüst bevonatos réz bojler elég menő. Rozsdamenetes anyag kazánra nem merült fel annak idején? Utóbbi nemcsak Neked szól, generál kérdés."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
rastacsz
tag
válasz SoundON #113043 üzenetére
engedje meg valamint minden elismerésem
@adriankoooo
Most akarok rendelni azt is, szóval várom a tapasztalatokat[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SoundON #113063 üzenetére
Kár, hogy elfelejted, hogy Sanyival hány kört futtatál a Gaggiá-d tuningolásában. Meglehet azért, mert annyira szerény összeget kért az öt tonnás CNC történő totál egyedi megmunkálásért. Hidd el, hogy nem találtál volna embert, aki ezt hajlandó és képes is lett volna megcsinálni Neked.
Nekem a csak naked-portafilter.com nem jött volna össze, ha nem akadunk össze. Az összes (ÖSSZES) ott árult termék prototípusát közösen hoztuk össze.
Ha flow profilozás reprodukcióját precízen akarod a ellenőrizni, akkor állítsd át a a SEP-et súly helyett flow rate logolásra! Ott nehezebb dolgod lesz :-)!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SoundON #113078 üzenetére
"(más kérdés hogy az pont azért kellet mert Sándor elbaszott egy GC fejegységetet, ami miatt vennem kellett egy újat 18.000Forintért)"
Ez itt kulonosen szep volt, Peter. Sanyi a fentiekkel szemben felhivta a figyelmed, hogy az amugy a sikeres elso furas utan, ha tovabb feszíted a hurt siman atszakadhat a bojler, mert olyan csekely a falvastagsag. Amihez ragaszkodtal es aztán megtörtént. Persze sokkal egyszerűbb erről úgy beszámolni Részedről. hogy elbaszta. Sanyi most közvetve James Hoffmannak dolgozik... és nem bassza el.
Amúgy ki kéne verni a fejekből azt, hogy az esztergályos szakik 2 sörért dolgoznak manapság. Meg hogy egy preciz, gyártható kéziőrlő tízezerből megvan. Ezek csak legendák. Egy CNC-gépen a beálláa egy egyedi fúrásra annyi idő, és munka, amit egy piros filccel "itt kell bemenni és ott kell kijönni helyeket bejelölő" csóka nem tud felmérni. Gondolom, nem Gaggia bojler bekottázott rajzával érkeztél.
Will Playford a 9Barista muszaki rajzait is elküldte nekünk, és azzal együtt is kb 3 óra volt egyetlen furat, hogy a nyomásmérést illesszük. Ott voltam végig, nemcsak bedobtam Sanyinak a darabot. A filcemet meg a helyén hagytam. Azt se baszta el fura módon... Na mindegy Péter! Másként látjuk eztet. Írom itt a hüleségeket dőre módon. A többiektől elnézést!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen