- Facebook és Messenger
- F-Secure termékek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Outlook topic
- Újabb államok perelik az Apple-t, mert sok pénzt szed ki a vevőkből
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- SUSE Linux
- Windows 11
- Meggyőző arcjátékkal reagál a kínai humanoid robot
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
ez így van, de nem is azt mondtam, hogy minden körülmények között megállja a helyét, hanem azt, hogy ki lehet hozni egy kávéból a maximumot legtöbbször. kisgépnél ez kapásból szimplát jelent, de legalább van rá lehetőség így. meg a gaggia jól teríti a vizet, lehet túladagolni a szimplaszűrőt stb.
jolti: ez nem rendesség kérdése, tényleg azt gondolom, hogy ennél feljebb már másért fizet az ember. hogy tudjon zsinórban duplákat húzni, hogy tudjon zsinórban gőzölni is, hogy ne forduljon el a gép az asztalon, ha ráhúzod a kart stb. stb. de egyik esetben sem arról van szó, hogy többszörösen jobb kávét kapsz a sokkal drágább gépből. kényelmesebb használni, nem kell trükközni annyit (vagy semmit) stb.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
vendingo, ezt egyébként nagyon ajánlom én is: menj el mondjuk az astoria melletti fekete nevű kávézóba párszor, ha meg tudod tenni, és kóstold meg az eszpresszókat, tejes italokat. simán belefér, hogy nem hatódsz meg igazán, viszont arra mindenképp jó, hogy lásd, hogy milyen egy igazán jó eszpresszó. aztán be tudod lőni, hogy tényleg mit akarsz otthonra.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
feketében két kávé van mindig, ebből - legalábbis amikor én voltam - az egyik nem volt extrém sosem. de akit én odavittem, mint el volt ájulva pozitív értelemben. klasszik vonalra még ott a molinari, gondolom luigi jókat húz a mindent égető elektrával is
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Most rátapintottál a problémára! Nem igazán vannak jó olasz helyek, ill. ők nem nagyon mutogatják magukat ilyen kávés rendezvényeken, így aztán olyan, mintha nem is lennének. Citromlé meg grapefruit sok helyen akad, gyümölcs és búzafű is, de klasszikus kávé kevés helyen van jó.
Pedig van pár esetlegesen vállalható hely: Bármelyik Leroy (IO), a Lotz terem az Alexandrában az Andrássy-n (Illy, Pascucci), a Noir et l'or a Király utcában (Hausbrandt). De az is igaz, hogy ezeken a helyeken biztosra mennek, és nem a legdrágább blendeket mérik, hanem pici robusta mindenütt befigyel.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
SiD-
tag
nem egészen, mert a mi Yirgacheffe kávénk mosott feldolgozású és a Kochere körzettől keletre található Gedeb körzetből származik, a Knots család mosóállomásáról.
tehát más a feldolgozási eljárás és a termőhelyek mikroklímái is különbözhetnek: ez más ízeket eredményez, nem beszélve a pörkölés különbözőségéről, ami szintén változtathat az ízeken.[ Szerkesztve ]
-
-
RBJ
addikt
JÉ az a kávé nem is drága. Lavazza 4 ropi.
Postai szállításról mit lehet tudni, tok vono, horog mennyi a vége?
HÁt 2000 egy futárért kicsit sok. Na én is kimaradok az élvezetekből úgy látom.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-
t-bali3
senior tag
Én ma sikeresen megkóstoltam az Etióp Yrgacheffe-t T&P-ben.
Maximális pont a kisasszonynak, mert nem az volt betárazva, de külön darált nekem egy kicsit, továbbá magának is főzött belőle, hogy megízlelje jól sikerült-e.
Sima presszót ittam. Találtam benne mindenféle ízt, gyümölcsöstől kezdve, erősebb kesernyésig is. Még szokom a dolgot, így elsőre minden egy kicsit túl intenzív volt, de a hölgy azt mondta, hogy ez még darálástól függően lehet egy kicsit kevésbé gyümölcsös is, úgy akár teli találat is lehet, nekem.
Maradt még Toobee vagy már benyakaltad mindet?
-
t-bali3
senior tag
Elég melegen futtatod Te azt a gépet?
Ebben a kávéban biztosan van a gyümölcs mellett más is, legalábbis szerintem. Ezt a mást most kesernyésnek érzem, de lehet nálatok ez a csokis vagy nem tudom... Igaz, többet próbálkoztál, mint én.Illetve ne felejtsd, hogy kötelező napi 5L kávét, ami szükséges a szervezetednek néha fel kell locsolni egy kis vízzel is. Elég egy-két csészényi
Idővel szerintem én is visszatérek a pici cukros megoldáshoz, de még kóstolgatok. Megyek ám majd több kávézóba is, csak emellett dolgozom, így előnyt élvez.
[ Szerkesztve ]
-
szaszandras
csendes tag
Na, megbontottad végül? Nálam egy pörkölési dátum nélküli adag van - egy konferencián találkoztunk, és nem tudtam otthagyni, pedig paljoctól is van épp többféle itthon -, és tegnapra sikerült végre rendesen elkapni! Kicsit durvább őrlés, PID 100-on, pici cukor és a citrom/grapefruit visszahúzódott, de megmaradt a gyümölcsös savasság... Nagyon ízlik! Ha csapolok egy duplát, mindjárt hívogatja maga után a következőt.
-
RBJ
addikt
Nem is tudom, inkább engem a tejhab készítéssel eltojt idő ideggel. Addig a crema is szétoszlik mire kész a tejhab. Graef tippeket várom.
Jé most nézem van feketében is graef. mintha szebb lenne mint a fehér.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Akkor tessék kitárni minden titkot mert nem szeretném ideje korán elcseszni a gépet.
Lépésről, lépésre. Mert én meg állandóan ki-be kapcsolgatom főleg tisztítás van.
Ezek szerint nem szerencsés nyomatni a vizet mikor nem kell.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
zolnagy
őstag
Így van. Mint volt Gaggia tulaj meg tudom erősíteni, hogy főleg Gaggianal nem szabad csapolás előtt csészemelegítő csapolást csinálni.
Amikor meglett az első Evom, akkor a Delonghis korszakból beidegződött csészemelegítő csapolással csináltam én is. Mikor ezt elhagytam drasztikusan javult a kávém. -
HÁZIGAZDA
én ezért mentem bele, hogy zolnagy lecsapja a kezemről a nehezen megszerzett, kivételes példány qm 0800/0625 hibridemet, ami a régi qm-eken belül is egy jó darab. hiába szép, nem használtam semmire, akkor meg minek. persze azóta, hogy elvitte, páros napokon úgy érzem, elb@sztam...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-