- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- Vírusirtó topic
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Reklámblokkolók topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Újabb államok perelik az Apple-t, mert sok pénzt szed ki a vevőkből
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Aliexpress tapasztalatok
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mano66 #120189 üzenetére
“Darálási időben és kényelemben az NZ verhetetlen.”
Ezt én megcáfolnám, mármint az időt. A C késes Majorral takarítással együtt is megvagyok , amikor a NZ még mormog a babokonA kényelem az tuti igaz.
Jah és az F4 Nano nálam is nagy csalódás volt ugyanezen okok miatt.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
válasz
Mano66 #120192 üzenetére
én a majornál egy idő után leszoktam a rendszeres visszamérésről, néha ránézek, de semmi értelme.
Nagyjából 3-4s alatt kész, igazából a legtöbbet arra kell várni, hogy megálljanak a kések őrlés majd ráindítás után és lehessen garatot seperni
kellene egy fékező mechanizmus és súlyos másodperceket lehetne nyerni"... and I hope you have a great day!"
-
beleriand72
tag
válasz
Mano66 #121287 üzenetére
Impressonak én is küldöm a nagy pirospontot. Egy éve akadtam rájuk, azóta rendelgetem, nekünk nagyon bejön. A robustája nálam még vár a sorára, kiváncsi leszek. Ezt most nem csak ők kapták fel, más pörkölők is próbálgatják. Szerintem a termelők tele vannak robusztával és valami marketingdumán keresztül próbálják elsózni. A minőségibb alapanyagot, jó nevű pörkölőkön keresztül talán sikerrel is teszik, de ez le fog csengeni, másodszor már nem veszi meg a kuncsaft.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Mano66
senior tag
válasz
Mano66 #121287 üzenetére
Akinek van még a Brazil Chácara Recanto-ból és RO kevert vizet használ. Próbálja 5L vízhez csak 0,6-0,7g keserűsót és 0,2-0,3g szódabikarbónát adni. 0,7g fölött jönnek a kellemetlen ízek. Így már egész vállalható a kávé lett, de azért többet nem rendelek.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
#98690560
törölt tag
válasz
Mano66 #121395 üzenetére
Ott valami zűr volt azzal a kávéval. Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem:
1-1 csomag, ugyanazon a napon pörkölve, 3 hetes csomagok. Ha az első csomagból mérek ki a kosárba, a végén egy krémes, szirupos jóság jön le, masszív whiskey ízekkel, vastag cremával, durva illatokkal. Ha a másik csomagból őrlöm, akkor ugyanazon gépen és őrlőállításon, ugyanazokkal a paraméterekkel egy vizes lötty jön, olyan a teteje mknt a frissen kiöntött pezsgőé, habzik, sistereg valami hab a tetején, az íze pedig szó szerint mint valami sav, érezni ahogy marja az ember száját, ihatatlan. Tehát az egyik csomag isteni, a másik olyan mintha pezsgőtabletta lenne a vízben, úgy habzik. És kegyetlenül mar. -
Serpenthelm
csendes tag
válasz
Mano66 #121395 üzenetére
Írva van a csomagoláson, milyen vízzel javasolják (legalábbis a filteren biztosan, és lehet, hogy az oldalukon is).
Én perpillanat 67,4 mg/l NaHCO3 és 125,4 mg/l MgSO4*7H2O (kristályvizes formában bemérve) végső oldattal dolgozok, ez elvileg kb 40 KH és 51 GH körül van. Ezzel jön, és egészen közel van az általuk ajánlott vízhez.(feltételezem, az ajánlott víz 50 ppm Mg az nem 50 ppm Mg2+-ra érthető, mert az kb. 200 GH lenne)
-
vicces1
aktív tag
válasz
Mano66 #122468 üzenetére
Azt az alufóliás, stb. plusz szemétgyártást nem javaslom. Helyette ott a sok üres kávészacsi + 1 aromazáró tasak, pl az IKEA - s. Vagy ha van, akkor olyan zárható kis vödör amiben pl. az ömlesztett nápolyit meg ilyesmit szokták árulni. Ezek légmentesen zárnak.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
mjxb90
csendes újonc
válasz
Mano66 #123109 üzenetére
ahh, sejtettem, hogy ez lesz a vége, viszont a 100e az sajnos most az a keret amit erre rá tudok szánni
Valószínűleg online futok egy kört még két őrlőre ismerkedés gyanánt (Lelit Fred és Sage Dose control) meg megnézem majd a facebook piacot.. ha azok sem, akkor utolsó nekifutásnak úgy láttam, hogy a Graef saját honlapján árul kést. -
bbuffy
senior tag
válasz
Mano66 #123350 üzenetére
Míg itt volt a Fio megnyomtam CM el a K4 ellen. Nagy varázslat nem volt köztük. kb ugynaz az íz. Nem mondanám hogy az f64 kés pl jobb lenne határozottan a K4 től. Sötét pörinél semmi difi. Már amennyire a Kapucziner sötét.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
icm
tag
válasz
Mano66 #123465 üzenetére
Köszi Neked is és Zen42-nek is a felajánlást. Nem értettem a miért nincs annyi Szilvike és miért nem szeretjük. De azért akad 1-2, ha nem is annyi mint a GC. Nyilván kiismerhető a gép, váltási szándékom nincs / nem is volt. Ettől függetlenül élnék a lehetőséggel már pusztán csak a gép megismerése miatt is. Majd a mypressit elviszem magammal cserébe.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
bbuffy
senior tag
válasz
Mano66 #123496 üzenetére
Annyival jobb megépittetségre és szebb is, mint amivel drágább. Volt minkét márkából több itthon. Van is vhol meg egy Ranci elrakva
sokkal masszívabb a Silvia....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
RetepNyaraB
veterán
-
-
Toobee
veterán
válasz
Mano66 #125539 üzenetére
Itt az oldalukon nem annyira sikerült megtalálni, hogy ehhez a konkrét modellhez melyik szett betét, amit venni kell. Azt látom, hogy 6-12 havonta kell az előszűrőket cserélni (3 db), illetve itt 3 db membrános szűrő is van, ezt meg 2-3 évente. Ebben esetleg tudsz segíteni, illetve megosztani a tapasztalataid ezzel kapcsolatban?
https://barbieripnk.hu/
-
kmarci25
veterán
-
válasz
Mano66 #129094 üzenetére
majd benyitok a fiúkhoz a megfelelő pillanatban kétszer, megkérdezem, hogy megitta-e a kakaóját, amikor meg háborog, akkor felvetem, hogy ha megosztjuk a kérót, kaját, mosógépet, mindent, akkor a csajokat is lesznek szívesen bedobni a közösbe.
hamar elcuccolnak majd...
(ha meg anyagi okok miatt lesz így, akkor ez van, régen is ilyen világ volt, emlékszem is rá)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Mano66 #129094 üzenetére
Szerintem itt alapvetően az a kérdés, hogy miért nincs pénze elköltözni. Ha körülmények, pályaválasztás, szülői anyagi háttér hiánya (vagy épp szülők támogatása), stb. miatt nem tud eleget keresni és/vagy félrerakni, akkor szerintem érhető és elfogadható, főleg ha a szülők is partnerek benne. Ha viszont azért, mert elveri 8k TV-re, bulizásra, nyaralásra, akkor az már user error.
-
qvik27
tag
válasz
Mano66 #129383 üzenetére
Az enyém is ilyen. Nyilván nem forog el
Umikot vs. <más név>: itt meg lehet nézni, hogy a licence mit enged meg (ha rendelkezik róla - nem olvastam): https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ (Az oldal alján van a link.)[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Gery0505
tag
válasz
Mano66 #129383 üzenetére
De, a mienk is pontosan ilyen, én is kértem rá mágnest, meg beakasztó fület. Lehet hogy nagyon kurblizunk, és azért kell megfogni, hogy ne ugorjon le. Amúgy a rozsdamentes acél nem olyan jól mágnesezhető, ezért nem tapad rá annyira a mágnes.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
rgb0007
csendes tag
válasz
Mano66 #129857 üzenetére
Lehetetlen belőle "főzni", akár presszót, akár filtert. Mivel a főzés egy teljesen más konyhatechnikai folyamat, de készíteni azt lehet.
Jó ideje én is csak filter (vagy omni, ha Gardelli-t rendelek) pörkölést használok, de Robottal és Gaggiunio-val.
Szerintem szerezz be egy no-bypass filter eszközt (mondjuk egy Tricolate vagy egy Next Level ), nem kell hozzá kanna, és tök érdekes tud lenni! És annyira árban sem vészesek.