Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz DemonDani #98692 üzenetére

    Brikkánál számolj azzal, hogy érezhetően kevesebb kávét ad (ml-re), mint egy sima kotyogós. Olyan 40-50ml-nél több nem fog lejönni a két fősből. Ez persze vagy probléma, vagy nem, de sokakat meglep.

    Hario Mini Mill darálóval meg az a baj, hogy nagyon lassan őröl. Kotyogós vonalon 3-4-5 perc folyamatos tekerés mire leőrölsz vele 15-20g kávét. Késes őrlőknél jobb minőséget ad, de kézi őrlők között azért hagy kívánnivalót maga után. pl. Timemore C2 vagy az AVX féle őrlő mérföldeket ver rá, miközben őrlési idő is max 30-60s-re csökken. Nekem volt Hario Skerton Pro (ugyanez a mechanika, kicsit más ház), de elég kínlódás volt napi többször kávét őrölni vele. Ha az ember nem elszántabb, akkor hamar a polcon köt ki szerintem (én Timemore C2-re cseréltem, kifogtam egy jó akciót alibaba-n).

    Szóval ez egy nehéz árkategória :) Én az előbb linkelt AVX-es őrlőt venném, plusz vagy Brikka-t (ha a töményebb, espresso-s vonal a cél), vagy valamelyik másik Bialetti-s kotyogóst (vagy AVX-es acélt, ha az alumínium zavar és/vagy indukciós tűzhely szempont). De ez meg nem nagyon jön ki 30-35 ezer alatt.

Új hozzászólás Aktív témák