Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    sziasztok,

    megjött a CM702, ennek örömére elbattyogtam a boltba az előbb, vettem valami noname kézműves kávét, hogy ne rendes kávét pazaroljak (még nem jött meg): szimplán csak kíváncsi voltam az őrleményre néhány fokozatonként, egyáltalán lássam mire jó ez. tudom, az én hülyeségem. ennek nyomán azért nem bírtam ki, főztem egy igazán sz@r kávét is belőle. :D

    közben olvasgattam a topicot, belefutotam mindenféle Parci, Csápájev, soldier, omnia-manio dialógusokba tavalyról, a végén pedig, kicsit relevánsabb vizekre evezve, az otthoni espresso készítés korlátoltsága adódott, mint konklúzió, szemben a specialty kávézók lehetőségeivel.

    nekem, mint teljesen laikus kávérajongónak, mit ajánlatátok ún. "jobb specialty kávézó" címén? ahogy nézegetem itt, néhányótokkal szívesen elmennék egy napos kávékóstoló gasztró túrára itt Budapesten, biztos tanulságos lenne. szerintem én nem is rendelkezem annyi dedikált ízlelő bimbóval, ami a már hivatkozott "igazán jó" kávéhoz kellene. :) múlt héten Barcelonában kétszer sikerült itt reggeliznünk (mindenkinek javaslom, mindenük miatt alapvetően) és már attól oda meg vissza voltam, ahogy a barista ránézésre (nekem) profin csinálta a kávét. nyilván ízlett is. a Madal presszóját is igen jónak tartom, mint laikus. szóval hol érdemes kávézót nézni, hogy derítsem ki, milyen kávét szeretek igazán?

    szerk.: alapvetően espresso, amire kávé szóhasználattal célzok. mostanában kezd nyílni a világom, french press, cold brew, dipper, stb., ezekkel is elkezdenék majd barátkozni - mellékszálon, később.

    nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy sikerül-e ráéreznem az őrlő használatára és ha igen, akkor mennyi idő után jön el a pillanat, hogy le akarom majd cserélni a DeLongi Dedica-t. szerintem nem lesz sok...

    [ Szerkesztve ]

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák