Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    válasz Marky18 #32480 üzenetére

    Ez az először a contractorokat építik le dolog amúgy tényleg érdekes itthon ebben a szakmában? Van olyan, akit leépítettek, mert contractor volt, és ha elő is fordult ilyen, akkor az biztosan emiatt volt, és volt gondja a folytatásnak? Én (bár alkalmazott) eddig maximum kettő hét alatt találtam mindig új állást.

    A redditen több helyen sírnak, hogy az IT-s állásokra nem hívják vissza őket, hogy nagyon kevés lett a hirdetés, hogy a hr-esek szerint sok a jelentkező kevés pozícióra. De a magyar subredditen is megy éppen a rinya.

    Ti ebből tapasztaltok bármit?
    Én egyre több megkeresést kapok, szinte még nőtt is a megkeresések száma. Ráadásul sokat javult a megkeresések színvonala is (van kiírva bérsáv, és ráadásul korrekt is a sáv, értelmes, nekem szóló megkeresés, ami tényleg passzol a profilomhoz, normális munkaleírás, ahol összekapcsolja a profilomban lévő információt, azzal, hogy nekik mire lenne szükségük [lehet csak valami jó hr AI amúgy :D]).

    Ehhez képest redditen tömegek sírnak, hogy 4-5 év tapasztalattal se találnak, szóval elvben nem csak juniorokról van szó.
    De elképzelhető, hogy ez nagyon stack/szektor függő, és erősen szelektív.

    A legvalószínűbb, hogy mivel elhagyom a beágyazott vonalat, ezért az most felfut, és ahova váltok, az áll a földbe :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák